biyoloji yazılısı

Konu 'Biyoloji 9. Sınıf Yazılı Soruları' bölümünde abdullah1354 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. abdullah1354

    abdullah1354 Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    91
    Ödül Puanları:
    0

    arkadaşlar salı günü biyoloji yazılımız var ben lise 3 eşit ağırlık öğrencisiyim ama öğretmenimiz 9.sınıf konularını işlemekte en kötüsü test yapacak 2.yazılıyı
    1.dönem 2.yazılı soruları test paylaşacak olan arkadaş varsa iyi olur
  2. Moderatör Gül

    Moderatör Gül Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2009
    Mesajlar:
    2.216
    Beğenileri:
    973
    Ödül Puanları:
    0

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...



    canım bu sitedeki testleri çöz.yanında cevap anahtarı var.işaretle.kendini degerlerndir.senin için daha faydalı olur :)
  3. Moderatör Gül

    Moderatör Gül Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2009
    Mesajlar:
    2.216
    Beğenileri:
    973
    Ödül Puanları:
    0
    1. Aşağıdaki organellerden hangisinin karşısındaki olayla ilgisi yoktur?

    A) Ribozom-Protein sentezi
    B) Kloroplast-Nişasta depolama
    C) Mitokondri-O2'li solunum
    D) Hücre zarı-Osmoz
    E) Golgi organeli-Madde salgılama

    --------------------------------------------------------------------------------
    2. HIV, AİDS neden olan bir virüstür. Yönetici molekül olarak RNA taşır. HIV T lenfositlerinde çoğalırken en fazla aşağıdaki moleküllerden hangisini kullanır?

    A) Ribozom-Glikoz
    B) Enzim-Protein
    C) Riboz-Deoksiriboz
    D) Riboz-Aminoasit
    E) Aminoasit-Deoksiriboz
    --------------------------------------------------------------------------------
    3. 'Baklagiller azot bakımından fakir olan topraklarda yaşarlar. Kök hücrelerinde de azot bağlayıcı bakteriler yaşar.' Baklagiller ve bu bakteriler arasında nasıl bir ilişki vardır?

    A) Mutualizm
    B) Kommensalizm
    C) Yarı parazitlik
    D) Sabrofit
    E) Tam parazit

    --------------------------------------------------------------------------------
    4. Aşağıdakilerden hangisi en basit yapılı omurgalı canlıdır?

    A) Kurbağa
    B) Kertenkele
    C) Köpekbalığı
    D) Solucan
    E) Deniz anası

    --------------------------------------------------------------------------------
    5. Aşağıdakilerden hangisi bütün canlılarda doğrudan enerji molekülü olarak kullanılır?

    A) Enzim
    B) Protein
    C) Riboz
    D) Adenozintrifosfat
    E) Adenin
    --------------------------------------------------------------------------------
    6. Bitki hücrelerinde sakkaroz (sükroz) şeklinde depo edilen bir dissakkaritin sindirimi sırasında aşağıdakilerden hangisi meydana gelmez?

    A) Sindirimi gerçekleştiren enzim miktarı azalır
    B) Hücredeki glikoz miktarı artar.
    C) Hücredeki su miktarı geçici olarak azalır.
    D) Hücrede fruktoz miktarı artar.
    E)Hücrede sakkaroz miktarı azalır

    --------------------------------------------------------------------------------
    7. Bir DNA molekülünün bir ipliğinin hidrolizinden 107 adeninli, 205 guaninli, 43 timinli ve 95 sitozinli nukleotid açığa çıkmıştır. Bu DNA molekülündeki guaninli nukleotidlerin toplam nukleotid sayısına oranı nedir?

    A)41 / 180
    B) 41 / 90
    C) 1/3
    D) 2/3
    E) 1/2

    --------------------------------------------------------------------------------
    8. Bir bitki hücresi;

    I. Glikojen
    II. Nişasta
    III. Protein
    IV. Glikoz

    Moleküllerinden hangilerini sentezlerken su açığa çıkarır?

    A) I,II,III ve IV B) II ve III C) II ve IV D) Yalnız II E) Yalnız IV
    --------------------------------------------------------------------------------
    9. Aşağıdakilerden hangisi A Vit*****n özelliği değildir?

    A) Bitkisel dokularda provitamin-A olarak bulunur
    B) Yağda çözünür
    C) Hayvansal dokularda A vit***** olarak bulunur.
    D) Eksik alındığında gece körlüğü meydana gelir.
    E) Fazlası idrarla atılır.

    --------------------------------------------------------------------------------
    10. "Proteinlerin metabolizması sırasında açığa çıkan amonyak karaciğer hücreleri tarafından üreye çevrilir" Hipotezine dayanarak "İdrardaki üre miktarı yenilen proteinli gıdaların miktarına bağlıdır" diyen bir bilim adamı, bilimsel çalışmanın hangi basamağındadır?

    A) Hipotezini kuvvetlendirmeye çalışmaktadır
    B) Hipoteze dayalı genel bir açıklama yapmaktadır
    C) Hipoteze dayalı tahminde bulunmaktadır
    D) Teori kurmaya çalışmaktadır.
    E) Hipotezine ne kadar güvendiğini belirtmektedir.


    CEVAPLAR :
    1)b 2)d 3)a 4)c 5)d 6)a 7)c 8)b 9)e 10)a
  4. a_y_t_ü_l

    a_y_t_ü_l Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.292
    Beğenileri:
    534
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşım biyolojiden ne kadar çok soru çözersen çöz konuyu bilmedikten,anlamadıktan sonra olmuyor ;) Önce konuyu anlaman gerekli sonra soruları çözmen daha yararlı olur ;)
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş