Bu bölüm mezunlarına KPSS şartı aranmayacak

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Toгgαи tarafından paylaşıldı.

1. Toгgαи

Toгgαи Özel Üye Özel Üye

25 Ekim 2007

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürlüğü Antrenör kadrosunun az olmasından dolayı 250 kişilik bir kadro alımı için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa dilekce verdi.

Spor Bakanlığı ve Federasyonlar bünyesine KPSS sınavı aranmaksızın alınacak personelde 2. Antrenör belgesi ve 3 defa milli olma şartı aranacak. Maliye Bakanlığının kadro açması halinde, sınava girmeden alınacak olan personelin ataması ise 31 Aralık 2012 tarihinde yapılacak. Beden Eğitimi Spor Yüksek okulu mezunlarının yararlacağı bu atamadaki şartlara uygun olanlar KPSS sınavına girmeden atanacak. Spor Bakanlığı 2011 yılında da aynı yöntemle 250 kişi daha işe almıştı.

Bu alım en çok federasyonları sevindirdi. Milli Eğitim Bakanlığı KPSS sınavı ile işe girme şansı olan Besyo mezunları, bu uygulama ile spor kadrosunun genişletilmesi düşünülüyor. Bazı federasyonlarda ise sözleşmeli antrenörler çalışıyor. Voleybol Federasyonu'nun lisesinde kadrolu Öğretmen personel yok. Mevcut voleybol dersine sözleşmeli antrenörler giriyor. Bu uygulama ile alınacak 250 personel içersinde branşları olan anrenörlere eğitim aldıkları dalda hizmet verme şansı doğmuş oldu.