Bu skandal ÖSYM'i sallar!

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Güleda tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Güleda

Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

10 Ocak 2009

KPSS sorularının ÖSYM'den sızdırıldığı iddiasında YÖK Denetleme Kurulu'nu şoke eden bir gelişme yaşandı.

KURUL ÜYESİ DERSHANE SAHİBİ

Akşam gazetesinin haberine göre, ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve YÖK Denetleme Kurulu'nun incelemesi kapsamında gelen bir ihbar YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi. Uzun yıllar hizmet veren adı önce 'Rönesans' daha sonra 'Benim' olan bir dershanenin sahibi G.T., KPSS sorularını hazırlayan komisyonun üyesi çıktı. Dershanenin KPSS KPSS sorularının ÖSYM'den sızdırıldığı iddiasında YÖK Denetleme Kurulu'nu şaşkınlığa uğratan bir gelişme yaşandı. Önceki gün yazılı olarak ulaşan bir ihbar mektubunu işleme alan Kurul, konuyu KPSS'ye yönelik soruşturma kaps***** aldı.

KURUL ÜYESİ DERSHANE SAHİBİ

Akşam gazetesinin haberine göre, ÖSYM'de daire başkanı olan M.T.'nin, ÖSYM Soru Hazırlama Komisyonu Üyesi olan eşi G.T.'nin, KPSS eğitimi de veren bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve YÖK Denetleme Kurulu'nun incelemesi kapsamında gelen bir ihbar YÖK ve ÖSYM'yi harekete geçirdi. Uzun yıllar hizmet veren adı önce 'Rönesans' daha sonra 'Benim' olan bir dershanenin sahibi G.T., KPSS sorularını hazırlayan komisyonun üyesi çıktı. Dershanenin KPSS kursu da vermesi ÖSYM'de şok etkisi yaptı.

BİNA SAHİBİ HALA ALACAKLI

YÖK Denetleme Kurulu'na gelen ihbarda, ÖSYM'de bir daire başkanlığı görevini yürüten M.T.'nin, Soru Hazırlama Komisyonu üyesi olan eşi G.T., özel bir dersanenin sahibi olduğu ileri sürülüyordu. İddiayı inceleyen Kurul, iddianın doğru olduğunu tespit etti. KPSS sorularını da hazırlayan komisyonda yer alan G.T.'nin, Ankara'da KPSS kursu da
    veren bir yıl öncesine kadar faaliyette olan bir dershanenin sahibi olduğu belgelendi.

G.T.'ye ait dershanenin önce 'Rönesans' adıyla faaliyet gösterdiği, daha sonra ise 'Benim Dersanem' adını aldığı belirlendi. Dershanenin yaklaşık bir yıl önce yüz yüze eğitim faaliyetini sonlandırıp binayı boşalttığı öğrenildi. AKŞAM'ın ulaştığı bina sahibi de 'Borç taktılar dava açacağım ama G.T.'yi bulamıyorum' dedi. Binanın kapanmasına karşın dershanenin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Dershaneler Birliği'ndeki kayıtları silinmedi.