Çakmak: Okullarda Kıyafet Serbestliği Zengin - Fakir Ayrımına Neden Olur

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki kılık kıyafet serbestliğini yanlış bulduklarını söyledi. Side'de parti binasında açıklama yapan Çakmak, okullardaki kılık kıyafet serbestliğinin öğrenciler ayarı sınıf ayrımı gerekçesiyle doğru bulmadıklarını ifade etti. Uygulamanın okullarda öğrenciler arası 'Bugün arkadaşlarıma mahcup olmamak için ne giysem' yarışına gireceğini öne süren Çakmak, bakanlığın, uygulamayı Türkiye şartlarında altyapısını hazırladıktan sonra hayata geçirmesinin daha doğru olacağına inandıklarını kaydetti. Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: " Türkiye'nin Avrupa Birliği standartlarında bir ülke olması yolunda her daim özgürlüklerden yana olduk. Fakat ülkemizde kılık kıyafet serbestliğinin altyapısı oluşturulmadan alınmış bir karar olarak görüyoruz. Avrupa ülkelerinde, ülkemizdeki gibi ekonomik bakımından sınıflar arası uçurum yok. Onu için öğrenciler arası giysi yarışına girdirmenin hakkı yok. Uygulama gelişme çağındaki öğrencilerin ruh sağlığını bozacaktır. Zengin fakir ayrımını giysilerde şekillendirecektir." diye konuştu. Alıntı