çek cumhuriyeti ve slovakya hangi topraklar üzerindedir

Konu 'Türkçe 7. Sınıf' bölümünde cnmela tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. cnmela

cnmela Üye

17 Ocak 2010

arkadaşlar eğer bulan varsa verebilir mi?

:)şimdiden teşekkür ederim:)
  2. 1907fb1907

1907fb1907 Üye

6 Mart 2010
    Çek Cumhuriyeti Orta Avrupa'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Kuzeyinde Polonya, batı ve kuzeybatısında Almanya, güneyinde Avusturya ve doğusunda Slovakya yer alır. Tarihi Prag kenti, ülkenin başkenti ve en büyük kenti olmasının yanısıra, çok ilgi çeken bir turizm merkezidir. Ülke, Bohemya ve Moravya bölgelerinden oluşur ve daha büyük Silezya bölgesinin bir parçasıdır. Çek Cumhuriyeti 1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'nin üyesi olmuştur.
    Prag (Çekçe Praha) Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehridir. Çek Cumhuriyeti ve Slovakya birleşikken de başkentti. Orta Bohemia'da Vltava Nehri'nin üzerinde yer alır ve 1.2 milyon nüfusu vardır. İş dünyası istatistiklerine göre bu sayıya ek olarak 300.000 kişi de, resmi kayıt olmadan Prag'ta yaşamaktadır. Prag, geniş bir kitle tarafından, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilir.
    Prag'ın takma adları, "altın şehir", "Doksanların Sol Bankası", "şehirlerin anası" ve "Avrupanın kalbi" gibi isimlerdir. 1992'den beri Prag'ın tarihi merkezi, UNESCO'nun listesinde yer almaktadır.
    Prag'ın bir özelliği de 2. Dünya savaşında pek zarar görmemiş olmasıdır. Onun için birçok eski ev ve tarihi yerler vardır. Bu yerler arasında St. Vitus Katedrali de yer alır.
    mavi rüya ve cnmela bunu beğendi.
  3. 1907fb1907

1907fb1907 Üye

6 Mart 2010
    Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Orta Avrupada yer alır. Eskiden ikisi Çekoslavakya diye tek devletti. 1 Ocak 1993'de boşanma kararı aldılar. O zamandan beri ayrı yaşıyorlar.
    (alıntıdır)
    baran75 ve cnmela bunu beğendi.
  4. cnmela

cnmela Üye

17 Ocak 2010
    Çok teŞekkÜr ederİm canim:)))