Doğru İse (D). Yanlış İse (Y) 1- Ekvator ve çevresinin çiziminde konik projeksiyon kullanılır. ( ) 2- Küçük Ölçekli Haritalarda Hata Oranı Azdır.( ) 3- Haritalarda Geniş alanları küçük düzlemlere aktarmak için büyük ölçek kullanılır. ( ) 4-50° kuzey enleminde bulunan bir şehrin ekvatora uzaklığı 5550km'dir ( ) 5-Meridyenler arası mesafe her tarafta eşittir.( ) 6-Astronomi coğrafyanın yararlandığı bilim dallarından biridir.( ) 7-Meridyenler arası mesafe her tarafta eşittir.( ) 8-Coğrafya çevremizi,insanları ve yeryüzünü daha iyi tanımamıza ve yaşadığımız ortamla ilgili problemleri anlamamıza yardımcı olur. 9-25°B meridyaninin anti meridyeni 155°D meridyenidir.( ) 10-Ölçeği olmayan kuşbakışı çizimlere plan denir. ( ) Klasik Sorular 1- Haritalarda Bozulmaları en aza indirmek için kullanılan çizim tekniği. 2-Bu yöntemde yer şekillerinin yükselti ve derinlikleri renklerle gösterilir. 3-Haritalardaki Küçültme oranıdır. 4-Haritalardaki bozulmanın temel nedenidir. 5-Gerçeğe en uygun harita çizim metodudur. 6-Bu çizim yönteminde yer şekillerine haritanın bir köşesinden ışık verilir. 7-Ölçek ve kuşbakışı olmadan çizim yapılır. 8-Harita işaret ve sembollerinin gösterildiği tablodur. 9-Eşyükselti eğrilerinin adıdır. 10-Belli bir bölgenin , kuşbakışı görünümünün belli bir ölçek dahilinde çizilmesi ile oluşur.
1- Ekvator ve çevresinin çiziminde konik projeksiyon kullanılır. ( Y ) 2- Küçük Ölçekli Haritalarda Hata Oranı Azdır.(Y ) 3- Haritalarda Geniş alanları küçük düzlemlere aktarmak için büyük ölçek kullanılır. ( D ) 4-50° kuzey enleminde bulunan bir şehrin ekvatora uzaklığı 5550km'dir ( ) 5-Meridyenler arası mesafe her tarafta eşittir.(Y ) 6-Astronomi coğrafyanın yararlandığı bilim dallarından biridir.(D) 7-Meridyenler arası mesafe her tarafta eşittir.( Y ) 8-Coğrafya çevremizi,insanları ve yeryüzünü daha iyi tanımamıza ve yaşadığımız ortamla ilgili problemleri anlamamıza yardımcı olur. (D) 9-25°B meridyaninin anti meridyeni 155°D meridyenidir.( D ) 10-Ölçeği olmayan kuşbakışı çizimlere plan denir. ( Y )
1- Haritalarda Bozulmaları en aza indirmek için kullanılan çizim tekniği. 2-Bu yöntemde yer şekillerinin yükselti ve derinlikleri renklerle gösterilir. Renklendirme. 3-Haritalardaki Küçültme oranıdır. Ölçek 4-Haritalardaki bozulmanın temel nedenidir. Haritalardaki bozulmanın temel nedeni küre şeklindeki yeryüzünün bir düzleme aktarılmasıdır. 5-Gerçeğe en uygun harita çizim metodudur. Kabartma 6-Bu çizim yönteminde yer şekillerine haritanın bir köşesinden ışık verilir. Gölgelendirme yöntemi. 7-Ölçek ve kuşbakışı olmadan çizim yapılır. --- 8-Harita işaret ve sembollerinin gösterildiği tablodur. Lejant (Harita anahtarı) 9-Eşyükselti eğrilerinin adıdır. İzohips 10-Belli bir bölgenin , kuşbakışı görünümünün belli bir ölçek dahilinde çizilmesi ile oluşur. Harita.
bir şeyler öğreneyim diye girdiydim de konuya kroki denmez mi ? Bu da doğru olmalı bence. projeksiyon olabilir cevap. hangi bölgedeki hatayı en aza indirdiğine bağlı hangi projeksiyon olduğu. kroki.