Chp'li Serter: "Akp Üniversiteleri Medreseleştiriyor"

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, "AKP, 4+4+4 ile başlattığı Eğitim Birliği Yasası ihlallerini üniversiteleri medreseleştirerek sürdürmektedir" dedi.

Serter yaptığı yazılı açıklamada, üniversiteleri yeniden yapılandırmak için düğmeye basan AKP'nin, 4+4+4 ile başlattığı "medrese dönemini" üniversiteleri medreseleştirerek tamamlama girişimine hız verdiğini savundu. Van'da gerçekleştirilen Medresetüzzehra Sempozyumu'nun ardından, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin de "Medrese Projesini" açıkladığını ifade eden Serter, şöyle devam etti:

"Yeni YÖK yasa taslağından Atatürk ilkelerine bağlı gençlik yetiştirme hedefini çıkaran YÖK, Cumhuriyet dönemi ile hesaplaşma projesinde, AKP'nin buyruklarını hayata geçirmesini kolaylaştıran adımlar atarken, AKP, 4+4+4 ile başlattığı Eğitim Birliği Yasası ihlallerini üniversiteleri medreseleştirerek sürdürmektedir. Anayasanın 174. maddesini açıkça çiğneyen bu hukuk tanımazlık, Türkiye'yi hızla karanlık bir sürece sürüklemektedir." - Ankara