Chp'li Tanrıkulu, Kürtçe Öğretmenlerini Sordu

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli EğitimBakanı Ömer Dinçer'e "Mardin Artuklu Üniversitesi'nde sınava katılan fakat sonradan YÖK kararıyla öğrenim görmeleri engellenen Kürtçe Öğretmenlik için başvuran 250 kişinin" durumunu sordu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e "Mardin Artuklu Üniversitesi'nde sınava katılan fakat sonradan YÖK kararıyla öğrenim görmeleri engellenen Kürtçe Öğretmenlik için başvuran 250 kişinin" durumunu sordu. TBMM Başkanlığı'na Dinçer'in yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerisi üzerine Kürtçe öğretmeni yetiştirmek amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Türkiye'deyaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalında 2012-2013 öğretim yılında 500 Yüksek Lisans öğrencisi alınması kararlaştırılmıştı" diyerek şöyle devam etti: "Ancak YÖK'ün kararı neticesinde Artuklu Üniversitesi Seçmeli Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans programından çekilme kararı almış, bu karar YÖK tarafından reddedildiyse de programda öngörülen ikinci öğretimin kaldırılmasına, dolayısıyla sadece 250 öğrencilikbirinci öğretim programının dev***** karar verilmiştir. Bu bağlamda; Mardin Artuklu Üniversitesi'nin sınavlarına katılıp ikinci öğretim progr***** yerleştirilen ancak YÖK'ün kararı neticesinde öğrenim görmeleri engellenen 250 öğrencinin mağduriyetini gidermeyi düşünüyor musunuz? YÖK'ün söz konusu kararı hangi gerekçeye dayanmaktadır? YÖK'ün söz konusu kararında sizin veya hükümetinizin herhangi bir etkisi olmuş mudur? Bu karar siyasi midir? Değilse, gerekçesi nedir? Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Kürtçe öğretmen yetiştirme konusundaki çabasının YÖK tarafından sekteye uğratılması karşısında herhangi bir girişiminiz oldu mu? Kürtçe öğretmenliği progr***** kaydını yaptıran birinci öğretim öğrencileri, yüksek lisans öğrenimlerinin bitiminden sonra, yine siyasi birkararla öğretmen olarak atanamama kaygısı yaşamaktadır. - Son Dakika