Deniz deniz Akdeniz, Suları berrak deniz, İnci mercan pak deniz, Tarihini yazak deniz, Deniz deniz Ege deniz, Geçmişi de bilge deniz, Uygarlıkta öğe deniz, Önemli bölge deniz, Deniz deniz Karadeniz, Ucunda Marmara deniz, Fırtınalı bora deniz, Varır mısın yâre deniz, Deniz deniz Kızıldeniz, Tarihlere yazıl deniz, Yeraltına sızıl deniz, Petrol için kazıl deniz, Deniz deniz Azak deniz, Bizim için uzak deniz, Dibin de var tuzak deniz, Dönde bize bak deniz,
gelen gider, insanlığın göçüdür deniz gibi biri gelmedi daha deniz'in varlığı yaşam gücüdür deniz gibi biri gelmedi daha deniz, deniz, deniz, çiçeğim deniz yaşayamam bu ellerde ben sensiz tomurcuk elleri durmaz çalışır gönlüne güzellik gülleri taşır denizle sevdamız yare ulaşır deniz gibi biri gelmedi daha deniz, deniz, deniz, çiçeğim deniz yaşayamam bu yerlerde ben sensiz sakindir, durgundur, bazı köpürür dağ olur kükrer, sel olup yürür insanlığın bir aydınlık günüdür deniz gibi biri gelmedi daha deniz, deniz, deniz, çiçeğim deniz yaşayamam bu ellerde ben sensiz baş eğmez yasağa, dinlemez geçer kötülük tohumun kökünden biçer özgürlük oduyla serinden geçer deniz gibi biri gelmedi daha deniz, deniz, deniz, çiçeğim deniz yaşayamam bu yerlerde ben sensiz gitmez hiç boş yere aldığı nefes kükreyişin kıvılcımı kesinkes onun çağrısına yekinir herkes deniz gibi biri gelmedi daha deniz, deniz, deniz, çiçeğim deniz yaşayamam bu ellerde ben sensiz gözleri ışıtır güneşler gibi geleceği söyler durmadan dili güzellik uğruna atar yüreği deniz gibi biri gelmedi daha deniz, deniz, deniz, çiçeğim deniz yaşayamam bu yerlerde ben sensiz
Deniz Bakışlarımı görüyor musun? Bakıyor DENİZ DENİZ diye Rüyalarımsın uyanıkken DENİZ DENİZ diye, Hayallerimsin uyurken DENİZ DENİZ diye Ellerim uzanıyor olduğun yere Uzanıyor DENİZ DENİZ diye Kalbimin sesini duyuyor musun? Çarpıyor DENİZ DENİZ diye Devrim Özgür
KARA DENİZ: Karadeniz,hasta deniz, Kara kara yasta deniz, Marmaramız hapı yutmuş, Acı safra kustu deniz. Yaşa deniz yaşa deniz. Dön yeniden başa deniz. Barboros'a ayan oldun, Çırpınışın boşa deniz. Atatürk'e yoldun deniz, On kasımda öldün deniz. Kazadegil, kastettiler, Asitlerle doldun deniz. Marmara' mız ara deniz, Cigerleri yara deniz. Dayanamaz Marmara'ya, Serum salar karadeniz. Yaş deniz, yaşa deniz, Dön yeniden başa deniz. İNÖNÜ' ye ayan oldun, Çırpınışın boşa deniz.
deniz sensin deniz senin adın ne yana baksam maviliklerin dalgalanan mavi gözlerin gökyüzündeki güneşin yansıması saçların denizde bir hüzün olmuş deniz elerin deniz senin yüzün ne yana baksam hırçın gülüşün deniz sensin alev yok içinde yanıp kül olmak yok sende deniz senin gerçeğin toprak yok durmak yok ölmek yok bakışlarına solmak yok sığ olmak yok deniz sensin ne yana baksam ordasın herşekle girip dolmaksın yüreğime üzerinde yüzen ömürler denizde hep seni görürler deniz senin kızgınlığın deniz sensin içinde ölenlere kırgınlığın deniz sensin
Deniz İle İlgili Kompozisyon Deniz, yer kabuğunun çukur bölümlerini kaplayan, birbiriyle bağlantılı, tuzlu su kütlesidir. Dünya yüzeyinin büyük bir bölümünü kaplayan denizler başlıca su kaynaklarıdır. Balıkçılık, turizm, ulaşım alanlarında doğal kaynak olan denizler bulundukları yere hem zenginlik hem de birçok açıdan kolaylık sağlar. Açık engin denizler olan Atlas, Arktik, Hint, Büyük, Güney Okyanusları dünya üzerindeki en büyük su kütleleridir. Okyanuslarla bağlantısı olmayan denizler daha küçük çaplıdırlar, fakat bulundukları yer açısından yine de önem taşırlar. Aral Gölü, Hazar Denizi, Lut Gölü, Büyük Tuz Gölü okyanusla bağlantısı olmayan denizlerdir. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması coğrafi konum, taşımacılık, geçiş yolları üstünde olma, balıkçılık, ticaret, doğa zenginliği gibi açılardan önemli bir ülke olmamızı sağlar. Akdeniz, Ege, Marmara Denizi ve Karadeniz ile ülkemiz oldukça zengin coğrafi koşullara sahiptir. Ülkemizde bu denizlerin ılımanlaştırıcı etkisi turizm başta olmak üzere hayvan çeşitliliği, ürün çeşitliliği, yerleşim şekilleri gibi farklı unsurları şekillendirir.