Dershanelerin Kapatılması Askıya Alındı

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Başbakanlık’taki toplantıda bir kurmayının “O kadın ineğini satmaz ama çocuğu da o ineği güder başka birşey yapamaz!” sözü dershanelerin kapatılmasını askıya aldı.
    AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın geçtiğimiz Eylül’deki “dershanecilik olayını kaldıracağız” çıkışı sonrası kapatılıp kapatılmayacakları merakla beklenen dershanelerin akıbetine ilişkin son kararını açıklamadı.
    Vatan gazetesinin haberine göre ; Kulislere Erdoğan‘ın partiiçinde konuyla ilgili oluşturulan komisyona “daha detaylı çalışma yapın” talimatı verdiği ve bu çerçevede projenin şimdilik askıya alındığı bilgisi yansırken, bir kurmayının yaptığı ilginç çıkışın da AK Parti liderini dershanelerin kapatılması konusunda bir kez daha düşünme noktasına gelmesinde etkili olduğu öğrenildi.
    Anneyi örnek gösterdi
    Erdoğan, Şubat ayında Resmi Konut’ta gerçekleştirdiği toplantıda dershanelerin kapatılması tezini savunurken, oğlunu dershaneye göndermek için tek ineğini satmak zorunda kaldığını kendisine anlatan bir anneyi örnek gösterdi. AK Partili bir kurmay ise Erdoğan’ın açıklamasının ardından, “Efendim dershaneler kapatılırsa o kadın belki ineğini satmaz ama çocuğu da o ineği güder başka birşey yapamaz!” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan’ın bu değerlendirme sonrasında kurmaylarına “daha detaylı bir çalışma yapın” talimatı verdiği öne sürüldü.
    Dershaneye gidemeyene hayrına kurs!
    Kütahya’nın Simav ilçesinde Gülizar Eren İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Özgür Uslu, maddi sıkıntı nedeniyle ailelerinin dershaneye gönderemediği 25 öğrenciye hafta içi her gün ders çıkışından sonra 2 saat ücretsiz kurs veriyor. Uslu, “Öğrencilerime kurs vererek hem akademik hem de rehberlik açısından yararlı olmaya çalışıyorum. Görevimi severek ve isteyerek yapıyorum. En büyük özlemim bugün kendilerine yardımcı olmaya çalıştığım öğrencilerimi yarın çok iyi mevkilerde görmek. Çalışmalarımızı SBS’ye kadar devam ettireceğiz” dedi.
    Vatan