Destici: Adam Gibi Eğitim Olsa Dershanelere Gerek Kalmaz

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de adam gibi eğitimini yapsa dershanelere gerek kalmaz, ama sen tutar dershaneleri kapatırsan. O zaman eğitim merdiven altına iner." dedi.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde partisinin ilçe teşkilatının olağan kongresinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketinde olmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyerek, hükümeti terör ve eğitim konusunda eleştirdi. Terörle yeterince mücadele edilmediğini savunan Destici, ülkenin birlik ve beraberliğine bozmak isteyenlere ve çocuk istismarlarına karşı küçük çocukları kaçırıp tecavüz eden çocuk katillerine idamın geri getirilmesini talep etti. Terörle sarmaş dolaş olan milletvekillerinin dokunulmazlığının da kaldırılmasını isteyen Destici, "Sayın Başbakan, Meclis açıldığında gerekenin yapılacağını söylemişti, Meclis açılalı kaç ay geçti." diye konuştu.

Mustafa Destici, BDP'li belediyelerin de hiç birinin halk tarafından seçilmediğini, aksine PKK tarafından yönetildiğini öne sürdü.

BBP Genel Başkanı dershanelerin kapatılmasını da eleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenen Destici, "Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye'de adam gibi eğitimini yapsa dershanelere gerek kalmaz ama sen tut dershaneleri kapat. O zaman eğitim merdiven altına iner 5 TL'ye ders veren dershaneler özel okul olunca 50 TL'ye çıkacak. Zenginin çocuğu 50 TL'ye okurken fakir yine ezilecek" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Yasası'nı da eleştiren Mustafa Destici, 13 ilin büyük şehir olmasına karşı olmadıklarını ancak yasa taslağının yanlış hazırlandığını iddia etti.

Programa Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, BBP Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ile Merhum Muhsin Yazıcı oğlunun annesi Fidan Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve çok sayıda davetliler katıldı.

Alıntı