dikkat edelim!!!

Konu 'Bilgi Köşesi' bölümünde ecenaz tarafından paylaşıldı.

1. ecenaz

ecenaz Üye

25 Ekim 2008

İlkokuldayken iklimlerin bir takım resimler ve yazılarla anlatıldığı duvara asılı tabloları hatırlarsınız. Hani şu hemen altlarına paltolarımızı astığımız, “sonbahar, kış, ilkbahar, yaz” sırasıyla giden tablolar. Çocuklara daha anlamlı gelsin, belki de kendi hayatlarıyla bağlantı kursunlar diye mevsimler bu tabloda belirli senaryolar içerisinde anlatılırdı. Örneğin, kış mevsiminde bir oturma odası sergilenirdi. Bu odada baba gazete okurken, mutfağın aralık kapısından gözüken anne çay yapar, oğluyla-kızıyla yaşayan dede de huzur içerisinde torununa kitap okur (biz de o yaşta o torunla kendimizi özdeşleştirirdik), adının Sarman olduğunu tahmin ettiğim bir kedi de yünle oynardı. O esnada da pencereden dışarıda yağan kar gösterilirdi. Hava soğuk olmalı ki şömine de yanıyor olurdu.

İklimler değişiyor. Artık kışın o pencerede gördüğümüz kar yağmıyor ya da tam aksine, gündelik hayatı engelleyecek kadar çok yağıp felaketlere yol açıyor. Yazlar aşırı sıcak geçerken, iki iklim arasındaki geçiş kendini hissettirmiyor. Sonbahar ve ilkbahar yok oldu, dolayısıyla da bitki örtüsü yanlış bir döngü içerisine girdi.

Peki ne oldu da böyle oldu?..
  2. ◊ΘGöKKuŞΘ◊

◊ΘGöKKuŞΘ◊ Özel Üye Özel Üye

4 Aralık 2007