dilimiz konulu bir makale yazma

Konu 'Türkçe 8. Sınıf' bölümünde *.Sinnlos Ein Sturm.* tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. *.Sinnlos Ein Sturm.*

*.Sinnlos Ein Sturm.* Özel Üye Özel Üye

16 Nisan 2010

Yardım eder misiniz?

2. ipekkk

ipekkk Üye

4 Kasım 2010
    Dil, bir toplumun kültürünü ve karakterini yansıtan en önemli varlıktır
    Dilimiz gelecek nesillere aktaracağımız koca bir miras Ancak bunun bilinçsizliği dili yozlaştırmamıza neden oldu Lâf arasına sokuşturduğumuz yabancı kelimeler ve düşüncelerimizi kısa yoldan nasıl anlatırız fikri , dilimizin basitleşmesine yol açtı Üstüne üstlük bir de mantıksızlık eklenince, dilin yok olmasındaki tehlike farkında olmadan had safhaya ulaşıverdi
    Üniversite bittikten sonra alanda uzmanlaşmak adına "yüksek lisans" yapılır Ancak ben bunun "mastır yapmak" olarak adlandırılmasına karşıyım Bir de bunu Türkçe bir kelimeymiş gibi "master" yerine "mastır" olarak yazmak mantığın sınırını zorluyor"Master" ' ın kelime anlamı "uzman" veya "usta" dır Şimdi kelimeleri yan yana getirelim "Usta yapmak", "uzman yapmak" Hiçbir anlam taşımadığı açıkça ortada