Din Duygusunun toplum üzerindeki etkisi

Konu 'Dini Bilgiler' bölümünde rockforever__ tarafından paylaşıldı.

1. rockforever__

rockforever__ Üye

17 Eylül 2008

Din Duygusunun toplum üzerindeki etkisini örenklerle açıklamam gerekiyor arkdşlar yardım edrsenz sevinirm
  2. Persephone

25 Kasım 2008
    herkes dinin yaşadığı için barış olur
  3. Persephone

25 Kasım 2008
    toplumda anarşi olmaz ve hile yapılmaz ama ne yazııki müslüman bir toplum olmamıza rağmen bitin hileler var bu da dinimizin yeterince tanınmadığını ortaya çıkarır
  4. Persephone

25 Kasım 2008
    Dinin toplumsal yaşam üzerindeki etkisi
    Dinin toplumsal işlevleri arasında aile yapılarının korunması da büyük önem taşır. Bütün toplumlarda cinsel davranışı, üreme etkinliğini, statü dağılımını ve bireyin toplumsallaşması sürecini düzenleyen kültürel çerçeveler, başka yapıların yanı sıra dinsel kurumlarca da gözetilir. Akrabalık düzeninin toplumsal örgütlenmenin odağı olduğu
    toplumlarda bu, özellikle geçerlidir. Bu tür bazı toplumlarda ailelere özgü tanrılar ve atalara tapınma, dinsel yaşamın ağırlıklı boyutunu oluşturur. Günümüzde birçok toplumda, aile üyeleri arasındaki ilişkileri düzenleyen ahlak kuralları genellikle dinsel yaptırımlara bağlanır. Aile biriminin ağırlığının görece azaldığı toplumlarda da bireyin toplumsallaşması sürecinde dinsel öğeler önemini korumaktadır. Günümüzde de aynı dinsel topluluk içinden eş seçimi yaygındır ve ailenin temel yapısı dinsel normlarla desteklenmektedir.