Din ile ilgili 50 soru-cevap

Konu 'Dini Bilgiler' bölümünde REYY@N tarafından paylaşıldı.

  1. REYY@N

    REYY@N Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    394
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0

    Din İle İlgili 50 soru-cevap
    <HR style="COLOR: #ffffff" SIZE=1><!-- / icon and title --><!-- message -->Soru 1 : Kur’an’ı Kerim kaç yılda inmiş, tamamlanmıştır?
    Cevap : Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir

    Soru 2 : Allah(cc)’ın dilediği şeyleri Peygamberlerine bildirmesine ne denir?
    Cevap : Vahiy denir

    Soru 3 : Kur’an’ı Kerim’de bulunan, adetleri 114 tane olan müstakil bölümlerine nedenir?
    Cevap : Sure ismi verilir

    Soru 4: Kur’an’ı Kerim’de hakkında en çok ayet inen kavim hangisidir?
    Cevap : İsrail oğulları

    Soru 5: Kur’an’ı Kerim’deki ilk surenin ismi nedir?
    Cevap : Fatiha suresi

    Soru 6: Kur’an’ı Kerim’deki son sure hangisidir?
    Cevap : Nas suresi

    Soru 7: Kur’an’ı Kerim’in kalbi olarak zikredilen surenin ismi nedir?
    Cevap : Ya-sin suresi

    Soru 8: Kur’an’ı Kerim’deki en uzun sure hangisidir?
    Cevap : Bakara suresi

    Soru 9: Kur’an’ı Kerim’deki en kısa sure hangisidir?
    Cevap : Kevser suresidir

    Soru 10: Kur’an’ı Kerim’de besmele kaç defa zikredilmiştir?
    Cevap : 114 defa

    Soru 11: Kur’an’ı Kerim2de kaç cüz vardır?
    Cevap : 30 cüz

    Soru 12: Kur’an’ı Kerim hangi halife zamanında çoğaltılıp dağıtıldı?
    Cevap : Hz Osman (ra)

    Soru 13: İmsak ne demektir?
    Cevap : Sahurun bitimi, orucun başlama vaktidir

    Soru 14: Hicri takvim nedir ve kim başlatmıştır?
    Cevap : Peygamber Efendimiz (sav)’in Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç kabul eden ve aya göre hesap edilen takvimdir Hz Ömer (ra) başlatmıştır

    Soru 15 : İslami yılbaşı hangi ay ile başlar?
    Cevap : Muharrem ayı ile

    Soru 16: Allah'ın bir olduğuna ****lin nedir?
    Cevap : Sure-i İhlas'ın ilk ayeti kerimesidir

    Soru 17: Bunun manası nedir?
    Cevap: Sen söyle ki ey Habibim Allah birdir

    Soru18: İman-ı yeis nedir?
    Cevap: Firavun gibi ölürken iman etmektir

    Soru 19: Kimin zürriyetindensin?
    Cevap: Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim

    Soru 20: Kimin milletindensin?
    Cevap: İbrahim Aleyhisselam'ın milletindenim

    Soru 21: Kimin ümmetindensin?
    Cevap : Muhammed Aleyhisselamın

    Soru 22: Peygamberimiz nerede doğdu ve şimdi nerede bulunuyor?
    Cevap :Mekke'de doğdu Elli yaşından sonra Medine'ye hicret etti Şimdi Medine'de "Ravza-i Mütaharra"sındadır

    Soru 23: Peygamberimizin kaç adı vardır?
    Cevap : Güzel isimleri çoktur Fakat dördünü bilmek lazımdır Bunlar: Muhammed, Mustafa, Ahmed, Mahmud

    Soru 24: Peygamberimizin en çok kullanılan ismi nedir?
    Cevap : Hazret-i Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem'dir

    Soru 25: Peygamberimizin babasının adı nedir?
    Cevap : Abdullah'tır

    <!-- / message -->
    !...Kbrr...! bunu beğendi.
  2. REYY@N

    REYY@N Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    394
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Soru 26:Annesinin adı nedir?
    Cevap : Amine'dir

    Soru 27: Süt annesinin adı nedir?
    Cevap : Şifa Hatun'dur

    Soru 28: Dedesinin adı nedir?
    Cevap : Abdülmüttaliptir

    Soru 29: Peygamberimiz kaç yaşında iken kendisine fiilen peygamberlik geldi?
    Cevap : 40 yaşında

    Soru 30: Fiilen kaç sene peygamberlik yaptı?
    Cevap : 23 sene peygamberlik yaptı

    Soru 31: Peygamberimiz nerede doğdu?
    Cevap : Mekke-i Mükerreme'de

    Soru 32: Peygamberimizin mübarek hanımlarını sayarmısın?
    Cevap: 1) Hazret-i Hadice 2)Hazret-i Sevde 3) Hazret-i Aişe 4) Hz Hafsa 5) Hz Zeynep bHuzeyme 6) Hz Ümmi Seleme 7) Hz Zeynep binti Cahş 8) Hz Cuveyriye 9) Hz Ümmü Habibe 10) Hz Safiyye 11) Hz Meymune 12) Hazreti Mariye, (ra)

    Soru 33: Allah'ın yasakladığı en büyük günah nedir?
    Cevap: Şirk'tir

    Soru 34: Melek nedir?
    Cevap: Allah'ın nurdan yarattığı ve istedikleri şekle girebilen, daima ibadet eden günahsız varlıklardır

    Soru 35: Bizi itikattaki mezhebimizin imamı kimdir?
    Cevap: Ebu Mansur Muhammed Matüridi Hazretleridir

    Soru 36: Namazın kazaya kalmasının meşru sebepleri kaçtır, sayarmısınız?
    Cevap: Üçtür A) Uyku B) Muharebe esnasında düşmandan hiç fırsat bulamamak C) Unutmak

    Soru37 : Kaç tane kandil vardır, nelerdir?
    Cevap: Beş tane kandil vardır
    Mevlid Kandili : Peygamberimizin dünyaya geldiği gecedir
    Regaib Kandili : Hz Amine'nin Peygamberimize hamile olduğunu anladığı gecedir
    Mirac Kandili : Peygamberimizin, ilahi saltanatı seyretmek üzere Allah'ın daveti ve gücü ile bir mucize olarak göklere ve daha nice alemlere seyahat ettiği gecedir
    Berat Kandili : Kur'an-ı Kerim'in levh-i mahfuzdan sema-i dünyaya indirildiği, insanların bir senelik hayat ve rızıklarının gözden geçirildiği, müslümanların af ve lütuflara nail olduğu gecedir
    Kadir Gecesi : Kur'an-ı Kerim'in dünya semasından Peygamberimize indirilmeye başladığı gecedir

    Soru 38: Kabir suali kime sorulmaz?
    Cevap: Peygamberlere, çocuklara ve ****lere

    Soru 39: Din nedir?
    Cevap: Akıl sahibi insanları kendi istek ve arzularıyla sırf hayır ve saadete ulaştıran, ilahi bir kanundur

    Soru 40 : Kur’an’ı Azimüşşan’da bulunan sureleri meydana getiren cümlecik yada bir kaç kelimeden oluşan, 6666 adet varolan Allah kelamlarına ne ad verilir?
    Cevap : Ayet denir

    Soru 41: Sevapta ve günahta en küçük bir şeyin unutulmayacağı hangi ayetle anlatılır?
    Cevap : Zilzal suresi 7 ve 8 ayetler

    Soru 42: Fatiha suresinde sapanlar olarak nitelendirilenler kimlerdir?
    Cevap : Hıristiyanlar

    Soru 43: Kur’an’ı Kerim’de din kelimesi hangi manada kullanılmıştır?
    Cevap : Ceza, mükafat, hüküm, hesap

    Soru 44: Mekke’de Kur’an’ı Kerim’i ilk kez açıktan okuyan kimdir?
    Cevap : Abdullah bin Mesut (ra)

    Soru 45: Kur’an’ı Kerim’i usulüne göre okumayı belirleyen kuralların tümüne ne ad verilir?
    Cevap : Tecvit

    Soru 46: Kur’an’ı Kerim’de tek ismi zikredilmiş kadın kimdir?
    Cevap : Hz Meryem

    Soru 47: Ayeti celilelerin mana ve ilahi işaretlerini, insan aklının imkanı ölçüsünde yapılan tercümelere ne ad verilir?
    Cevap : Meal adı verilir

    Soru 48: Kur’an’ı Kerim Peygamber Efendimiz (sav)’e nerede ve ne zaman nazil
    olmaya başlandı?
    Cevap : Mekke yakınlarında Hira mağarasında, 610 yılı Ramazan ayında nazil olmaya başladı

    Soru 49: "Bela" zamanı neye derler?
    Cevap: Misak'a derler Yani Cenab-ı Hakk ruhlarımızı yarattığı vakit bunlara hitaben:
    "Elestü birabbiküm" yani (Ben sizin rabbiniz değil miyim ?) diye sordu
    Onlar da: "Bela" (Evet Rabbimizsin) dediler O zamandan beri Müslümanım demektir

    Soru 50: İslam nedir?
    Cevap: Peygamber Efendimizin tebliğ buyurduğu hükümleri kalb ile tasdik, dil ile ikrar edip, onları bütün hayatında yaşamaktır
    <!-- / message -->
    <!-- sig -->

Sayfayı Paylaş