1. etkinlik: a)3 b)5 c)1 ç)2 d)6 e)4 2. etkinlik: Öznel cümleler: c-ç Nesnel cümleler: b-a 3. etkinlik: 1. Cümlenin İçindeki (Bununla Birlikte ) kelimesini (Aynı zamanda) Olacak. 2. Cümlenin içindeki (ancak ) kelmise (Fakat ) olacak. 4.etkinlik: 1. başlık önerim: Düşündüren Ve Güldüren Adam 2. başlık önerim: Doğu'dan Batı'ya Mizah Adamı 5. ETKİNLİK: PEYAMİ SAFA'nın başına 1961'in sonuna koyarsın YAŞAR KEMAL'in başına 2003'ün sonuna koyarsın 6.etkinlik: a)Zeynep ders çalışırken o sırada kardeşi yemek yiyor. b)Okuldan döndükten sonra kütüphaneye gitti. c)Kitap okumadan önce arkadaşına telefon etti. ç)Karşıdan gelen adam benim amcamdır. d)Dün bir kazak alınca bugğün onu giyiyor. 7. etkinlik: 5. cümle ile 6. cümlelerin başını işaretle ikisininde özneleri ortak 8. etkinlik: a)oysa b)ve c)ama ç)halbuki-zira 9. etkinlik: a)Okulumu,arkadaşlarımı bırakarak gidiyorum. b)Başımı ona doğru çevirince beni tanıdığını anladımm. c)Sinemaya gitmek için sözleştik ama gelmedi. ç)Kitabı elimden bırakıp uyudum. SEVGİLİ ARKADAŞLAR BİR TEŞEKKÜR YETER ! :shy: