Eğitim-İş: Alo 147 Öğretmen Hattı Derhal Kaldırılsın

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, öğretmenler için olumsuzluk yaratan Alo 147 hattının kaldırılmasını istedi. Demir yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci velileri ve öğrencilerin şikayetlerini dinlemek üzere kurmuş olduğu Alo 147 hattının suistimale açık olduğu ve asılsız şikayetlerin öğretmenlerin mağduriyetine neden olacağını belirtmiştik. Bu uygulamayla önce biat eden öğretmenler yaratılmak istenmekte, sonra da onlardan biat eden öğrenciler yetiştirmeleri beklenmektedir” dedi.

Demir, “Alo 147 hattının hizmete girmesiyle birlikte öğretmene yönelik şiddet olayları da artmıştır. Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyarıyoruz; öğretmenlerimizin çalışma huzurunun bozulmasına ve mağduriyetine neden olan “Alo 147” hattı bir an önce kaldırılmalı, somut bilgi ve belgelere dayanmayan isimsiz şikayetler hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmamalıdır” şeklinde görüş belirtti.

Eğitimhaber