Eğitim Sen Elazığ Şubesi Üyesi Öğretmenleri Derse Sivil Kıyafetle Girdi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Eğitim Sen Elazığ Şube Başkan Halit Ateş, sendika üyesi öğretmenlerin bugün derse eşofman ve sivil kıyafetle derse girmesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Sivil Kıyafet Yönetmeliği ile ilgisi bulunmadığını açıkladı.

Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Ateş, sendika üyesi öğretmenlerin eşofman ve sivil kıyafetle derse girmesinin Türkiye gündeminde yer aldığını belirterek şöyle konuştu: "Öncelikle kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz. Bizim sivil kıyafetlerle derse girişimizin Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı öğrenci kılık kıyafet yönetmeliği ile ilişkisi yok. Bu programın kararı yönetimce ekim ayı içerisinde alındı fakat planlaması mart ayında yapıldı. Bugün sivil kıyafetle derse girmemizin temel amacı; 4+4+4 eğitim sisteminin niteliğine ve içeriğine ilişkin getirmiş olduğu yozlaşmalar ve aynı zamanda eğitim müfredatlarına ilişkin içeriğin tektip insan yetiştirme ve dikte ettirici bir eğitim anlayışına karşı tepkimizi göstermektir. Bugün üyelerimiz sivil kıyafetleri ile derse girdiler. Bende kendi okulumda Elazığ Fatih Anadolu Lisesi'nde 3 saatlik ders programında sivil kıyafetle derse girdim. Önümüzdeki günlerde Elazığ'da bu kitlesel eyleme katılım oranını basın mensupları ile paylaşacağız." dedi.