Felsefe 11.sınıf 1.ünite değerlendirme soruları

Konu 'Felsefe' bölümünde BuketDurak tarafından paylaşıldı.

  1. BuketDurak

    BuketDurak Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    31.sayfa test soruları sırasıyla;
    1 C
    2 B
    3 C
    4 E
    5 D
    6 B
    7 A
    8 B
    9 B
    10 D
    11 E
    12 A

    Boşluk doldurmalar sırasıyla ;
    1 Bilgelik sevgisi
    2 hikmet
    3 bütünleştirici
    4 siyaset felsefesi
    5 sistemli
    6 tutarlılık
    7 sorgulayıcılık
    8 doğrulanabilen
    9 öznel
    10 iletişim
    Klasik sorular sırasıyla ;
    1.Felsefe ne demektir? Açıklayınız.
    Cevap: Bütün var olanların temel ilkelerini ve ilk nedenlerini araştıran; düzenli,sistemli,birleştirici,eleştirici nitelikte bir bilgi ve düşünüş biçimidir.
    2.Felsefe ile hikmet arasında nasıl bir ilişki vardır?
    Yapılamadı.
    3.Felsefeyle ilgilenmek insana ne kazandırır?
    Cevap:İnsana düşünme ve hayatı sorgulama alışkanlığı kazandırır.
    4.Felsefenin konuları nelerdir?
    Cevap: Ahlak felsefesi,din felsefesi,siyaset felsefesi,bilim felsefesi,varlık felsefesi,sanat felsefesi,bilgi felsefesi
    5.Bilim felsefesinin konusunu açıklayarak yanıt aradığı sorulardan birini belirtiniz.
    Cevap: Bilim felsefesi,bilimin kavramsal yapısını,olguları açıklama yöntemini araştırır.Örnek soru: Bilim nedir?
    6.İnsanın sorgulama özelliği ile felsefe arasında ki ilişkiyi açıklayan bir yazı yazınız.
    CEvap: Yapılmadı.
    7.Felsefede temellendirme neden gereklidir?
    Cevap:Felsefe sorularının yanıtları,mantıksal tutarlılık ve gerekçelendirme,temellendirme yoluyla sağlandığı için gereklidir.
    8.Felsefede sorulara verilen yanıtlara neden doğru ya da yanlış diyemeyiz?
    Cevap: Çünkü felsefe kişisel ve özneldir.Bir bilim değildir.Teorilerden ibarettir.Düşünme üzerine düşünüldüğü için düşüncelerin üzerine sürekli farklı bir düşünce eklenir.Soruların cevabı kişiden kişiye değişir.
    9.Felsefe, yaşamı anlamlandırılmasına nasıl yardımcı olur?
    Cevap: Felsefe insanların merakını ve şaşkınlığını soru sorarak,sorgulayarak giderir.İnsanların onlara sunulan şeylerden şüphe etmesini ve onların anlamlarını ^neden^ sorusu sorarak anlamalarını sağladığı için anlamlandırılmasına yardımcı olur.
    10.Dille düşünce arasında nasıl bir ilişki vardır.
    Cevap:İnsan düşüncelerini dil aracılığıyla aktarır.Bu yüzden insan dil olmadan düşündüklerini uygulamaya geçiremez.

Sayfayı Paylaş