Fen Lisesi'ni Bakanı Ömer Dinçer Açacak

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Burdur'da eksikliği hissedilen Fen Lisesi'ni Ege Maden İhracatçıları Birliği üyesi, Aytaş Akın Mermer San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın Burdur'a kazandırarak, doğaltaş sektörünün gururu oldu.

1981-1988 yılları arasında öğretmenlik yaptıktan sonra, iş hayatına atılan Aytaş Akın Mermer San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın, eğitimin ne kadar önemli olduğunu bildiğini, öğretmenlik yaptığı yıllarda okul yaptırma hayali olduğunu, sanayici olunca okul yaptırma hayalini gerçekleştirebilecek ekonomik imkana sahip olduğunu kaydetti.

Burdur'un Seviye Belirleme Sınavları'nda çok başarılı sonuçlar aldığına işaret eden Akın, "Burdur İlimiz eğitimde çok başarılı. Burdur'da eksikliği sürekli hissedilen Fen Lisesi'ni yapmaya karar verdim. Bu hayalimi gerçekleştirdiğim için gurur duyuyorum.
    Her sanayicinin bu duygu ve düşünceleri yaşamasını temenni ederim. Ülkemize ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kendi adını taşıyan Fen Lisesi ile ilgili detaylara değinen Ercan Akın, şu bilgileri verdi; "Lisemiz, 4 katlı, 38 eğitim ort***** sahip ve 24 dersliklidir. Okulumuzun tüm derslikleri akıllı tahta ile donatılmıştır. Okulumuzda ayrıca yönetim odaları, psikolojik danışma ve rehberlik servisi, kütüphane, konferans salonu, spor salonu ve kantin bulunmaktadır. 10 bin 700 m2 açık alan üzerine kurulan binanın toplam kapalı alanı 6 bin 292 m2'dir.

Burdur Beji ile dünyaca ünlü Burdur ilinde Eğitimci kökenli Aytaş Akın Mermer San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Akın'ın kendi adını taşıyan Ercan Akın Fen Lisesi'ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlamasının büyük övgüyü hak ettiğini kaydeden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, "Sektörümüzdeki bir sanayicimizin eğitime yatırım yapması ve Fen Lisesi açması bizi onurlandırdı. Her sanayicimizin eğitime yatırım yapmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin gelişmiş ülkeler kategorisine geçmesinin yolu eğitimden geçiyor" şeklinde konuştu.

Ercan Akın Fen Lisesi, 07 Aralık 2012 Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in katılımı ile gerçekleştirilecek açılış töreni sonrasında eğitime başlayacak.

Alıntı