Finansın Önde Gelen Temsilcileri Varşova'da Buluşacak

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Her yıl ekonomi ve finans biliminin önde gelen temsilcilerini bir araya getiren Avrasya Ekonomi ve İşletme Birliği (EBES) ile İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen konferansların üçüncüsü Varşova'da gerçekleştirilecek. Yapılan açıklamaya göre, EBES'in 1 ile 3 Kasım tarihleri arasında Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacağı konferansta, Avrupa'nın son durumu, ABD seçimleri, Türkiye-Suriye gerilimi başta olmak üzere dünya ekonomisini yakından ilgilendiren pek çok konu tartışılacak. Konferansta, teorik konuların yanı sıra Avrupa ekonomisininson durumu ve dünya ekonomisinin gündemindeki konular daele alınacak. Konferansın açılışını Varşova Büyükelçisi ve eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan yapacak. Konferansa, TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Turalay Kenç ve çeşitli ülkelerin merkez bankaları ile IMF gibi uluslararası kuruluşlardan uzmanlar da katılacak. Türkiye dahil 42 ülkeden, aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi ve finans profesörlerinin de bulunduğu 350civarında akademisyen, uzman ve bürokrat, 3 gün boyunca 200'e yakın bilimsel makaleyi sunup tartışacak. Konferansta sunulacak makaleler ve çıkacak sonucun geleceğin ekonomik düzenine yönelik arayışlar için önemli bir adım oluşturacağı bekleniliyor. - Son Dakika