!....fiziksel ve kimyasal değişim...!

Konu 'Fen Bilgisi 8. Sınıf' bölümünde _tutku_ tarafından paylaşıldı.

  1. _tutku_

    _tutku_ Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0

    arkadaşlar bana kimyasal ve fiziksel değişim ile ilgili her ikisinden de 10 tane soru hazırlama lazım ..bana yardımcu olurmusunuz?...
    lütfen yardım ...ve bu konu ile ilgilii bir site biliyorsanız da söyler misiniz???...soru hazırlamma lazım...!

  2. _tutku_

    _tutku_ Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    bekliyorumm...
  3. SiyahGÜl

    SiyahGÜl Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    19
    fen okulu eğer işine yararsa öneririm..
  4. _tutku_

    _tutku_ Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    biliyorum o siteyii...ama benbir şey bulamadımm...soru hazırlamam lazım acill gereklii...
  5. SiyahGÜl

    SiyahGÜl Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    19
    Fen ve Teknoloji F-12 Deneme test soruları

    1.I. Farklı atom içerir

    II. Elektrik akımını iletir

    III. EN ve KN sabittir

    Bu özellikleri gösteren madde aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Tunç b) Tuzlu su c) NaCl (s) d) Fe

    2.Aşağıdakilerden hangisi suya atıldığında homojen karışım oluşturmaz?

    a) Tuz b) Şeker c) Alkol d) Naftalin

    3.Saf bir madenin erime noktası -15 °C, kaynama noktası ise +80 °C olarak veriliyor. Buna göre bu madde 40 °C’de hangi halde bulunur?

    a) Katı b) Sıvı c) katı – Sıvı d) Gaz

    4.Aşağıdakilerden hangisi karışımların ortak özelliğidir?

    a) Tek cins atomdan oluşma b) Homojen yapıda olma

    c) Heterojen yapıda olma d) Fiziksel yollarla ayrılma

    5.Aşağıdakilerden hangisi kimyasal değişmedir?

    a) Erime b) Donma c) Yoğunlaşma d) Ekşime

    6.Şeker kavanozu kırıldığında, cam parçaları şekerin içine karışmıştır. Cam kırığı ve şekeri ayırmak için sıra ile aşağıdaki işlemlerden hangileri yapılabilir?

    I. Suda çözme II. Süzme

    III. Buharlaştırma IV. Damıtma

    a) 1,II ve IV b) II, III ve IV c) I ve III d) I,II ve III

    7.Odun talaşı, yemek tuzu ve demir tozu karışımını ayırmak için aşağıdaki teknikler hangi sıra ile uygulanmalıdır?

    a) Mıknatıslanma, Buharlaştırma, Suda çözme

    b) Mıknatıslanma, Suda çözme, Süzme, Buharlaştırma

    c) Suda çözme, Mıknatıslanma, Buharlaştırma, Süzme

    d) Süzme, Mıknatıslanma, Buharlaştırma, Suda çözme

    8.Aşağıdaki değişmelerden hangileri kimyasal olaydır?

    I. Demirin paslanması II. Suyun elektrolizi

    III. Suyun donması IV. Şekerin suda çözünmesi

    a) I ve IV b) I ve II c) II ve III d) II,III ve IV

    9. Bir odun parçası küçük parçalara ayrıldıktan sonra yakılıyor. Bu olayda, odunun geçirdiği değişmeler hangisinde sırası ile doğru olarak verilmiştir?

    a) Fiziksel değişme, Kimyasal değişme b) Fiziksel değişme, Fiziksel değişme

    c) Kimyasal değişme, Fiziksel değişme d) Kimyasal değişme, Kimyasal değişme

    10.Demir tozu, kum, tuz karışımını birbirinden ayırmak için;

    I. Suda çözme II. Mıknatıs kullanma

    III. Süzme IV. Isıtma

    İşlemleri hangi sıra ile uygulanmalıdır.?

    a) I,II,III ve IV b) II,I,III ve IV c) I,IV,II ve III d) II,I,IV ve III
    bunları bulabildim :)
    _tutku_ bunu beğendi.
  6. _tutku_

    _tutku_ Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    bana soru hazırlamamda lütfen yardım edin...
  7. _tutku_

    _tutku_ Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    çok teşşekkür derimm....ama nerden buldun pekii???...bide bu hangiisi ile ilgilii fiziksel mi kimyasalmı??...fazla soru srdum ama...
  8. SiyahGÜl

    SiyahGÜl Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    19
    karışık sorular..cevaplarıda:1.c,2.d,3.b,4.d,5.d,6.d,7.b,8.b,9.a,10.b
    _tutku_ bunu beğendi.
  9. SiyahGÜl

    SiyahGÜl Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    19
    işine yarar umarım?..
  10. _tutku_

    _tutku_ Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    çooook teşk....

Sayfayı Paylaş