"Geleceğe İlk Adım" Eğitim Seminerleri İçin 70 İlden 180 Okul Öncesi Öğretmeni, Antalya'da Buluştu

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Türkiye Vodafone Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle gerçekleştirilen

"Geleceğe İlk Adım Projesi"nin ana sınıflarında görev yapan öğretmenler,

"Eğitici Eğitimi Seminerleri" için Antalya'da buluştu.

Yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen ve 6 gün sürecek "Eğitici Eğitimi Seminerleri"ne 70 ilden toplam 180 öğretmen katıldı.

Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, toplantıda yaptığı konuşmada, Geleceğe İlk Adım Projesi'ni, okul öncesi eğitimde fırsat eşitsizliğinin Türkiye'nin en önemli sosyal ihtiyaçlarından biri olması ve tüm çocukların bu temel haktan faydalanması gerektiği inancıyla hayata geçirdiklerini söyledi.

Süel, şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye olarak ticari ve sosyal yatırımlarımızla, ülkemizin sosyal ihtiyaçlarına çözüm üretmemize yardımcı olacak her türlü aracı, toplumumuzun iyiliği ve gelişimi için seferber ediyoruz. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, özellikle dezavantajlı bölgelerde farklı koşullara sahip ailelerin çocuklarının eğitim ekosistemine kazandırılması, okullaşma oranlarının yükselmesi ve uzun vadede ülkelerin sosyo-ekonomik kalkınması açısından büyük önem taşıyor.

Ülkemizin dört bir yanında çocuklarımızı daha üretken bireyler olarak topluma kazandırmak, buradan yarattığımız katma değer ile kadının ekonomiye katılımında, yoksullukla mücadelede ülkemize eşik atlatmak vizyonuyla Geleceğe İlk Adım Projesi'ni hayata geçirdik."

Süel, bilgi birikimine sahip proje ortakları olan MEB ve AÇEV ile güçlerini birleştirerek, bugüne kadar 81 ilde, 458 ana sınıfında 45 bin 634 çocuğa, 13 bin 057 anne/babaya ve bin 374 öğretmen/yöneticiye ulaştıklarını vurguladı.

Süel, "Tüm projelerimizde öncelikle odaklandığımız alanlarda fark yaratmak, ardından toplumsal yaşamda olumlu bir dönüşüme aracı olmak, uzun vadede ise Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine uzanan yolda katma değer oluşturmak misyonuyla çalışıyoruz. Geleceğe İlk Adım Projesi ile de insan sermayesine ve Türkiye'nin sürdürülebilir geleceğine yatırım yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla GÖKSEL ise, Geleceğe İlk Adım projesinin kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinin başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Alıntı