A(-1),B(5) ve P(x) noktaları veriliyor. P£ [AB] ve |AP|/|PB|=1/2 ise x'in alabileceği değeri bulunuz. VE |. bölgede bulunan A(x+2,x+y+5) noktasının x eksenine uzaklığı 10 br , y eksenine uzaklığı 5 br olduğuna göre x-y değerini bulunuz. LÜTFEN ARKADAŞLAR ÇOK ACİL!!!
sanırım çözdüm kardesim bak: eğer x 7 olursa 7+5=12 (p+b) 7-1=6 (p+a) arasındaki farkda 1/2 demişsin işte sana sonuç şimdi diğerini çözmeye başlıyorum sizde bana yardım edin Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...
al buda tamam bak şimdi. x=3 Y=2 x-y=1 nasıl oldu (ki hoca sana bunu kesin sorar ) x+2=5(x ekseni) ve x+y+5=10(y ekseni) demiş sana yani 5-2= x (3) o zmaan 3+y+5=10 ise y=2 anladınmı? bir teşşekür yeter?
benimde sorularım olcak...yardım edersini sevinirim.sözlü notum olcak nolur yardım edin..sorular bunlar:ya benimde birsorulsrım var çözemedim.sorularım bu; (1)koordinat doğrusunda N(3x-5)ve M(6x-30) noktaları arasındaki uzaklık 55 birim ve B(2x-3)verildiğine göre en kısa |BM| nu bulunuz. (2)koordinat doğrusu üzerinse B noktasının koordinatı 2dir.|AB|=5br olacak biçiminde alınan A noktasının koordinatın alabilceği değerler kaçtır? (3)a<b<0<colduğuna göre, |a-b|+|b-c|/-|-a|-|c| ifadesinin eşitliğini bulunuz. (4)ağrı dağının zirvesi deniz seviyesinin 5137 metre üzerinde,lut gölünün dibi ise deniz seviyesinin 422 metre altında olduğuna göre; a)bu iki uç nokta arasındaki fark kaç metredir? b)bu promlemde ,başlangıç noktası olarak nereyi aldınız? sorular bunlar.arkadaşlar lütfen yardım edin sözlü sorulsrı bunlar sözlü notu verecek..nolur yadım edin...