İki Sorum

Konu 'Matematik 5. Sınıf' bölümünde bedirodabas tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. bedirodabas

    bedirodabas Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    9

    arkadaslar cocugumla bunları 5. sınıf seviyesine göre cözemadim yardımcı olursanız sevirimm
    (ilk ögretim calışma kitabı s58)

    1) 425 kg toz seker 5 kg'lık ve 3 kg'lık torbalara dolduruluyor. Tüm şeker 115 torbaya doldurulduguna före 5 kg'lık kaç torba kullanılmıştır.

    (ilk ögretim calışma kitabı s28)

    3 kardeşin yaşları toplamı 29'dur. 4 yıl önce ortanca kardeş, küçük kardeşin yaşının 3 katı yaşanda ve büyük kardeşin yaşındanda 3 yaş küçüktür. Ortanca kardeş şimdi kaç yasındadır.

    tsekkur ederimm
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Mart 2010
  2. Okeanus

    Okeanus Forumdan Uzaklaştırıldı

    Katılım:
    26 Ocak 2010
    Mesajlar:
    901
    Beğenileri:
    635
    Ödül Puanları:
    0
    1) 425 kg toz seker 5 kg'lık ve 3 kg'lık torbalara dolduruluyor. Tüm şeker 115 torbaya doldurulduguna före 5 kg'lık kaç torba kullanılmıştır.

    5kg'lık torbalara x dersek 3 kg'lık torbalara 115-x demeliyiz (toplamda 115 torba)

    5.x+3.(115-x)=425
    2x=80
    x=40



    3 kardeşin yaşları toplamı 29'dur. 4 yıl önce ortanca kardeş, küçük kardeşin yaşının 3 katı yaşanda ve büyük kardeşin yaşındanda 3 yaş küçüktür. Ortanca kardeş şimdi kaç yasındadır.

    soruda hata olduğunu düşünüyorum çünkü ortanca kardeşin bugünkü yaşını hesaplarsak büyük kardeşinden 1 yaş büyük çıkıyor :)
    bedirodabas bunu beğendi.
  3. bedirodabas

    bedirodabas Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    9
    torba problemini biraz acarsan sevinirimm... ben liseyi bitireli 24 yıl olduu
  4. Fazzy

    Fazzy Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    2. Soru : 4 yıl öncesini düşünürsek

    4x3=12
    29 - 12 = 17 - 4 yıl önceki yaşları toplamı..

    "küçük kardeşin yaşının 3 katı yaşanda ve büyük kardeşin yaşındanda 3 yaş küçüktür."

    2x3 = 6

    6+3 = 9

    9+6+2=17


    O halde bu sayılar tutuyor. 4 yıl sonra = Ortanca kardeş o durumda 6 ise

    6+4=10 dur.


    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    3 kardeşin yaşları toplamı 29'dur. 4 yıl önce ortanca kardeş, küçük kardeşin yaşının 3 katı yaşanda ve büyük kardeşin yaşındanda 3 yaş küçüktür. Ortanca kardeş şimdi kaç yasındadır.

    soruda hata olduğunu düşünüyorum çünkü ortanca kardeşin bugünkü yaşını hesaplarsak büyük kardeşinden 1 yaş büyük çıkıyor :)
    Genişletmek için tıkla...
    4 yıl sonra 1 yaş büyük çıkmaz.

    4 yıl sonra büyük kardeşde 4 yaş büyüyeceğinden yine aralarında 3 yıl fark olacaktır.
    bedirodabas bunu beğendi.
  • bedirodabas

    bedirodabas Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    9
    torba proplemini rica edecem.... ilk cozumde 80'i nerden buldu anlayamadım....
    biraz acarsanız sevinirimm
  • Okeanus

    Okeanus Forumdan Uzaklaştırıldı

    Katılım:
    26 Ocak 2010
    Mesajlar:
    901
    Beğenileri:
    635
    Ödül Puanları:
    0
    5.x+3.(115-x)=425

    bunu açtık :)
  • bedirodabas

    bedirodabas Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    9
    yas probleminde 2x3-6 ..... 2'yi nerden b.uldun
  • Moderatör Özlem U.

    Moderatör Özlem U. Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2010
    Mesajlar:
    1.740
    Beğenileri:
    4.280
    Ödül Puanları:
    0
    alıntı ile gösterirmisin dediğin yeri tam göremedim
  • bedirodabas

    bedirodabas Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    9
    2. Soru : 4 yıl öncesini düşünürsek

    4x3=12
    29 - 12 = 17 - 4 yıl önceki yaşları toplamı..

    "küçük kardeşin yaşının 3 katı yaşanda ve büyük kardeşin yaşındanda 3 yaş küçüktür."

    2x3 = 6

    6+3 = 9

    9+6+2=17


    O halde bu sayılar tutuyor. 4 yıl sonra = Ortanca kardeş o durumda 6 ise

    6+4=10 dur.




    4 yıl sonra 1 yaş büyük çıkmaz.

    4 yıl sonra büyük kardeşde 4 yaş büyüyeceğinden yine aralarında 3 yıl fark olacaktır
  • bedirodabas

    bedirodabas Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    9
    torba problmeni halletimm tskrr
  • Konu Durumu:
    Mesaj gönderimine kapalı.

    Sayfayı Paylaş