İnce: Dershaneleri PKK da İstemiyor

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Türkiye'de geleneklerin yok olduğunu anlatan İnce, “Kenan Paşa başaramadı dershaneleri kapatmayı, Recep Paşa başarabilir, demedi demeyin. Çünkü onun eşbaşkanı da istiyor sizin kapatılmanızı. Onun eşbaşkanı da istiyor. İmralı’da da bir eşbaşkan var. O da istiyor sizin kapatılmanızı.” diye konuştu.

Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZDEBİR) 17. Olağan Genel Kurulu Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Genel kurula CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce de katıldı.

Bölgeler arası eğitimin niteliğinde fark olduğunu, Siirt’teki ve İzmir’deki eğitimin aynı olmadığını vurgulayan İnce:

“Okullar arası eğitimin niteliğinde de fark var. İstanbul Erkek Lisesi ile Ümraniye’deki bir lise aynı kalitede değil.

Sonuçta bir yarışma sınavı var. Eğer eğitimin niteliğinde farklılık varsa, bir yarışma sınavı varsa, okuldan ayrı bir hazırlık gerekecektir.

Bunun adına ister dershane deyin ister başka bir şey deyin. Siz bunu kapatırsanız, bu bir şekilde yapılacaktır.” dedi.

Kendisinin de dershanecilik yaptığını dile getiren Muharrem İnce:

“Yalova’nın fakir fukara en zeki ve çalışkan çocuklarını dershaneler almak için yarışır. Beş kuruş para ödetmeden o çocuklar okutuldu.

Dershaneler ortadan kaldırıldığında yoksul ama zeki çocuk nerede hazırlanacak? Olan, bu çocuklara olacak.” diye konuştu.

Kök Kaynak: Cihan
    Haberi Aldığım Kaynak: Aktifhaber