İnebolu'da "Su Sporları, Su ve Su Altı Araştırma Merkezi" İçin İlk Adım Atıldı

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

İnebolu'da "Su Sporları, Su ve Su Altı Araştırma Merkezi" kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

İnebolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz bölgesinin ilk su sporları ve su altı araştırma merkezini İnebolu'da kurmayı planladıklarını söyledi.

Proje için kendilerine en büyük desteği Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın'ın verdiğini belirten Gültepe, "Yönetim kurulunda kararımızı aldık. Şimdi bu merkezin kurulmasına dayanak olan gerekçemizi hazırlıyoruz. Daha sonra onay için YÖK'e göndereceğiz" dedi.

Milli Mücadele'ye katkısı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde İnebolu'nun ve İnebolulu denizcilerin yeri olduğunu kaydeden Gültepe, şöyle konuştu:

"İnebolu'nun fedakar denizcileri, Milli Mücadele'deki kahramanlıklarıyla İstiklal Madalyası'na layık görülmüştür. Ancak, bu denizci millet artık denizden kopuyor. Biz bu bağı tekrar kurmak istiyoruz. Hedefimiz bu. Yönetim kurulu kararımızı YÖK onayladığı takdirde İnebolu'da bu merkezi açacağız. Burada, dalış, yelken, su altı araştırmaları, su ürünleri üretimi, balıkçılık, denizcilik, gemicilik gibi denizle ilgili her türlü faaliyeti yapmayı planlıyoruz."

Alıntı
  2. baysedef