Ingilizcesi iyi olanları bekliyorum ..

Konu 'İngilizce 11. Sınıf' bölümünde irliganlii tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. irliganlii

    irliganlii Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Uzun bir metin halinde örnek bir arkadaşınızı detaylı bir şekilde tanıtır mısınız ? Çok acil .Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
  2. Adenozin

    Adenozin Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2011
    Mesajlar:
    960
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    64
    My best friend

    Probably my best friend is one of my schoolmates. Her name is Marcela and we have known each other since we were 8 years old. If I were to describe how she looks, I would say she is very pretty. She has short brown hair, brown almond-shaped eyes, a small nose and a small pointed chin. She is not very tall but not short either and she is quite slim. She doesn’t like to dress up so I usually see her wearing jeans and a T-shirt or sweater.

    It seems like she and I are always talking or laughing about something. She has a very nice personality and a wonderful sense of humor but she can also get a little depressed from time to time. I can always count on her to be honest and to give me the best advice.

    We are interested in many of the same hobbies. We both enjoy music, playing the guitar and singing. We like going to the cinema but sometimes can’t agree on which movie to see. Sometimes we just walk around, trying to find a new area of the city to explore. We both like traveling, reading, and swimming. Sometimes during the summer, I go with her and her family to their summer house which is located next to a large lake. We usually spend most of the day swimming or exploring the area but sometimes we take a small row boat and go fishing. In the evenings we might walk into town and see a movie or stay at home and watch television. Whatever we’re doing, it’s always fun to be with her.

    I know I can rely on her. Even when our lives get busy we still make time to see each other. I can’t imagine going to school and not having her there. Since I am better in math and science and she is better in English and languages, we can always help each other if we get confused about a difficult homework assignment. We are lucky that we complement each other so well and that we get along so well. I hope that our friendship will continue and be just as strong after we graduate from high school. We would like to study at the same university.
    Okeanus ve irliganlii bunu beğendi.
  3. irliganlii

    irliganlii Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok teşekkür ederim gercekten sağolun ama bunu biraz daha uzatsak.s ?
  4. Adenozin

    Adenozin Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2011
    Mesajlar:
    960
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    64

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    çok teşekkür ederim gercekten sağolun ama bunu biraz daha uzatsak.s ?
    Genişletmek için tıkla...
    Daha uzatmamız mümkün değil gibi bir şey. Bu yetmiyor mu?
  • fulyag

    fulyag Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    türkce metni yazarsan cevirisini yapabilirim.
  • irliganlii

    irliganlii Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tanıtacağım kişi kuzenim,

    Adı Mustafa soyadı çümen 35 yaşında.Evli ve 2 çocuk babasıdır.çocuklarının biri kız buse,diğeri ise erkek ali.Buse Emsan İlköğretim Okulu 2.sınıfa gitmektedir.Derslerinde oldukça başarılıdır.Ali ise anaokuluna gitmektedir.kuzenim ilköğretimini mehmetçik ilköğretim okulunda tamamlamıştır.liseyi ise cumhuriyet lisesinde okumuştur.Liseyi bitirdikten sonra ankara üniversitesi hukuk fakültesine gitmiştir.üniversiteyide başarıyla bitirip şuan kendi bürosunu açmış ve avukatlık yapmaktadır.
    Eşinin ismi Fatmadır.Eşi ilköğretimini Bursa Osmangazi İlköğretim okulunda bitirmiştir.Lise öğrenimini ise Bursa Anadolu Lisesinde tamamlamıştır.Daha sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi eğitim fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuştur. Şuan görevini Kazım Kaynak Lisesinde sürdürmektedir.
    kuzenim uzun boylu 1,85 boyu vardır.saçı siyah ve dalgalıdır.kilosuda normaldir.hobileri ise yüzme,bowling oynama,sinemaya gitme ve playstation oynamaktır.hobisi olduğu gibi fobiside vardır.yılandan ve fareden çok korkar.fobileride bunlardır
    akrabalık bağımız annem tarafından gelmektedir.kendisi dayımın oğludur.şuanda kendisi denizli'nin çamlık mahallesinde oturmaktadır.4 katlı dairein 2. katında oturmaktadır.çok güzel bir eve sahiptir.ayrıca lüks bir otomobili vardır.kuzenimin babasının adı abdurrahman annesinin adı ise ayşedir.mustafa abimin aynı zamanda 4 kardeşi vardır.3 erkek 1 kız .erkeklerin isimleri halil,yusuf ve hasan dır.kız kardeşlerinin ismi ise semadır.kuzenim sık sık ailemizi ziyaret etmektedir.Şuan eşi ve çocuklarıyla birlikte mutlu bir hayat sürdürmektedir.



    ÇABUK ÇEVİRMENİZİ BEKLİYORUM.lütfen internetteki çevirilerde çevirmeyin..şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
  • fulyag

    fulyag Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Bazı yerlerini degistirmek zorunda kaldım. Cümle yapılarında kücük degisimler. Malum her sey oldugu gibi cevrilmiyor.








    Person will introduce my cousin;

    His name’s Mustafa and surname’s Çümen. He’s thirty-five years old. He’s married and he has got a son and a girl. His girl’s name’s Buse and his son’s name’s Ali. Buse study Emsan primary school of second class. She’s quite succesful lessons. Ali study kindergarden. My cousin graduated Mehmetçik primary school. He studied in high scool, Cumhuriyet. He won Ankara University of Law Faculty after he finished high school. He completed the üniversity succesfuly, he’s opening own office now and he’s a lawyer. His wife’s name’s Fatma. His wife graduated Bursa Osmangazi Primary School. She completed high school in Bursa Anadolu high school. Later, She graduated Dokuz Eylül University, College of education of Part of the Turkish language and literature. She’s continueing task in Kazım Kaynak High school. My cousin is tall, there is 1,85. His hair black and wavy. His kilo is normal. His hobbies: swimming, playing bowling, going to the cinema and playing playstation. There is his phobia. He terrifed snake and mouse. These are fobbies. Our bonds of kinship come by my mother. He’s my uncle’s son. He is living Denizli of Çamlık Street. They’re sitting 4-storey apartment on the second floor. He’s got very beautiful house. Also, there is a luxury car. My couisin’s father’s name is Abdurrahman, mother’s name is Ayşe. Also, he has got three brother and a sister. His brother’s name’s are: Halil, Yusuf and Hasan. His sister’s name is Şeyma. My couisin often visit my family. He is continueing happy life with wife and children now.
    Okeanus ve irliganlii bunu beğendi.
  • irliganlii

    irliganlii Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    çok teşekkür ederim.gerçekten ellerinize sağlık ;)
  • Konu Durumu:
    Mesaj gönderimine kapalı.

    Sayfayı Paylaş