İnkilap tarİhİ 5 Ünİte ders kİtabi Ünİte deĞerlendİrİlmesİ cevaplari burda!!!

Konu 'Sosyal Bilgiler 8. Sınıf' bölümünde modifiye47 tarafından paylaşıldı.

  1. modifiye47

    modifiye47 Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    0

    :shy:
    A.BÖLÜMÜ
    ( …D.. ) 1. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun çıkarılması laikliğin aklın ve bilimin üstünlüğü esaslarıyla ilgilidir.
    ( …D.. ) 2. 1937 yılında anayasa Türk devletinin laik olduğu ile ilgili bir cümle eklenmiş
    ( …Y.. ) 3. Atatürk’ün insanlıkla ilgili düşünceleri sadece Türk milletini ilgilendirir.
    ( …D.. ) 4. Ülkemizde devletçilik ilkesinin benimsenmesinde 1929 krizinin etkisi olmuştur.

    B. BÖLÜMÜ

    Milli egemenlik=hukuk mektebinin açılması

    Eşitlik =Saltanatın kaldırılması

    Adalet =Medeni kanunun kabulü

    Demokratik hak =Kadınların seçme ve seçilme hakkı elde etmesi,

    Soyadı kanunun kabulü


    2.
    Milli birlik ve beraberlik

    Vatan anlayışı
    Vatan bölünmezliği
    Devlet bölünmezliği
    Devlet ve millet bölünmezliği



    3. A

    …D.. Siyasi güç
    …B.. Askeri güç
    …C.. Ekonomik güç
    …A.. Sosyokültürel güç


    4.
    ATATÜRKÇÜLÜK

    Cumhuriyetçilik

    Milliyetçilik

    İnkılapçılık

    Laiklik

    Devletçilik

    Halkçılık


    C. BÖLÜMÜ

    [COLOR=***nna]1. Atatürk’ün aşağıdaki hangi sözü daha çok hangi ilke ile ilişkilendirilebilir?

    “ Herhalde devletin, siyasal ve fikri konularda olduğu gibi bazı ekonomik işlerde de düzenleyiciliğini ilke olarak kabul etmek uygun görülmelidir”

    A. Halkçılık
    B. Devletçilik
    C. Cumhuriyetçilik
    D. Milliyetçilik
    [/COLOR] CEVAP: B

    2. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde cumhuriyetçilik ilkesiyle çelişen bir durum bulunmaktadır?

    A. İdareciler belirli bir aileden gelmemektedir
    B. Kişilerin yararı toplumun yararının önündedir
    C. Yöneticiler halka hesap vermek durumundadır
    D. Yöneticiler seçimle belirlenmektedir
    .
    CEVAP:B

    3. Aşağıdaki seçeneklerin hangisi vatandaş olarak yerine getirmemiz gereken sorumluklarımızdan değildir?

    A. Kazancımız oranında vergi vermek
    B. Anayasa ve kanunlara bağlı olmak
    C. Şikayetlerimizi dilekçe ile yapmak
    D. Seçimlerle oy kullanmak
    CEVAP:C

    4. Aşağıdaki seçeneklerin hangisi laiklik ilkesinin eşitlik esası doğrultusunda gerçekleştirilen inkılaptır?

    A. Cumhuriyetin ilanı
    B. Halifeliğin kaldırılması
    C. Saltanatın kaldırılması
    D. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi

    CEVAP : D
    5. Atatürk’ün düşünce sisteminin oluşmasında aşağıdaki düşünürlerden hangisinin etkisi olmamıştır?

    A. Tevfik Fikret
    B. Voltarie ( volter )
    C. Sait Halim Paşa
    D. Ziya Gökalp
    CEVAP:C
    6. Aşağıdakilerden hangisi inkılapçılığın amaçlarından birisi değildir?

    A. Var olan mevcut kurumları zorla değiştirmek
    B. Yeni kurumların yanında eski kurumların devamını sağlamak
    C. Türk milletini çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak
    D. Toplumun sürekli olarak gelişmesini sağlamak

    CEVAP:A
    7. Aşağıdakilerden hangisi milli birlik ve beraberliğin amaçları arasında değildir?

    A. Devleti oluşturan unsurları ortak amaçlar etrafında birleştirmek
    B. Milletçe karşılıklı sevgi ve saygı içinde yaşamak
    C. Milletçe bir arada yaşamak
    D. Milleti oluşturan unsurlardan birisine ayrıcalık tanımak

    CEVAP : D
    8. Türk milletinin kuruluşunda etkili olduğu görülen doğal ve tarihi gerçekler şunlardır;

    a. siyasi varlıkta birlik
    b. dil birliği
    c. yurt birliği
    d. tarihi yakınlık
    e. ahlaki yakınlık
    Atatürk’ün yukarıdaki ifadesine göre Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    A. Birleştiricidir
    B. Kaynaştırıcıdır
    C. Yayılmacıdır
    D. Köklüdür
    CEVAP:C

    :shy:

    BİR TEŞEKKÜR YETERLİ...!:cool::)
    R@B!SHE, mardinli47, crazy- ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. crazy-

    crazy- Üye

    Katılım:
    1 Aralık 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    iNk DerS kİtAbI 5.ÜnİtE

    :shy:]
    A.BÖLÜMÜ
    ( …D.. ) 1. Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun çıkarılması laikliğin aklın ve bilimin üstünlüğü esaslarıyla ilgilidir.
    ( …D.. ) 2. 1937 yılında anayasa Türk devletinin laik olduğu ile ilgili bir cümle eklenmiş
    ( …Y.. ) 3. Atatürk’ün insanlıkla ilgili düşünceleri sadece Türk milletini ilgilendirir.
    ( …D.. ) 4. Ülkemizde devletçilik ilkesinin benimsenmesinde 1929 krizinin etkisi olmuştur.

    B. BÖLÜMÜ

    Milli egemenlik=hukuk mektebinin açılması

    Eşitlik =Saltanatın kaldırılması

    Adalet =Medeni kanunun kabulü

    Demokratik hak =Kadınların seçme ve seçilme hakkı elde etmesi,

    Soyadı kanunun kabulü


    2.
    Milli birlik ve beraberlik

    Vatan anlayışı
    Vatan bölünmezliği
    Devlet bölünmezliği
    Devlet ve millet bölünmezliği



    3. A

    …D.. Siyasi güç
    …B.. Askeri güç
    …C.. Ekonomik güç
    …A.. Sosyokültürel güç


    4.
    ATATÜRKÇÜLÜK

    Cumhuriyetçilik

    Milliyetçilik

    İnkılapçılık

    Laiklik

    Devletçilik

    Halkçılık


    C. BÖLÜMÜ

    [COLOR=***nna]1. Atatürk’ün aşağıdaki hangi sözü daha çok hangi ilke ile ilişkilendirilebilir?

    “ Herhalde devletin, siyasal ve fikri konularda olduğu gibi bazı ekonomik işlerde de düzenleyiciliğini ilke olarak kabul etmek uygun görülmelidir”

    A. Halkçılık
    B. Devletçilik
    C. Cumhuriyetçilik
    D. Milliyetçilik
    [/COLOR] CEVAP: B

    2. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde cumhuriyetçilik ilkesiyle çelişen bir durum bulunmaktadır?

    A. İdareciler belirli bir aileden gelmemektedir
    B. Kişilerin yararı toplumun yararının önündedir
    C. Yöneticiler halka hesap vermek durumundadır
    D. Yöneticiler seçimle belirlenmektedir
    .
    CEVAP:B

    3. Aşağıdaki seçeneklerin hangisi vatandaş olarak yerine getirmemiz gereken sorumluklarımızdan değildir?

    A. Kazancımız oranında vergi vermek
    B. Anayasa ve kanunlara bağlı olmak
    C. Şikayetlerimizi dilekçe ile yapmak
    D. Seçimlerle oy kullanmak
    CEVAP:C

    4. Aşağıdaki seçeneklerin hangisi laiklik ilkesinin eşitlik esası doğrultusunda gerçekleştirilen inkılaptır?

    A. Cumhuriyetin ilanı
    B. Halifeliğin kaldırılması
    C. Saltanatın kaldırılması
    D. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi

    CEVAP : D
    5. Atatürk’ün düşünce sisteminin oluşmasında aşağıdaki düşünürlerden hangisinin etkisi olmamıştır?

    A. Tevfik Fikret
    B. Voltarie ( volter )
    C. Sait Halim Paşa
    D. Ziya Gökalp
    CEVAP:C
    6. Aşağıdakilerden hangisi inkılapçılığın amaçlarından birisi değildir?

    A. Var olan mevcut kurumları zorla değiştirmek
    B. Yeni kurumların yanında eski kurumların devamını sağlamak
    C. Türk milletini çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak
    D. Toplumun sürekli olarak gelişmesini sağlamak

    CEVAP:A
    7. Aşağıdakilerden hangisi milli birlik ve beraberliğin amaçları arasında değildir?

    A. Devleti oluşturan unsurları ortak amaçlar etrafında birleştirmek
    B. Milletçe karşılıklı sevgi ve saygı içinde yaşamak
    C. Milletçe bir arada yaşamak
    D. Milleti oluşturan unsurlardan birisine ayrıcalık tanımak

    CEVAP : D
    8. Türk milletinin kuruluşunda etkili olduğu görülen doğal ve tarihi gerçekler şunlardır;

    a. siyasi varlıkta birlik
    b. dil birliği
    c. yurt birliği
    d. tarihi yakınlık
    e. ahlaki yakınlık
    Atatürk’ün yukarıdaki ifadesine göre Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

    A. Birleştiricidir
    B. Kaynaştırıcıdır
    C. Yayılmacıdır
    D. Köklüdür
    CEVAP:C

    :shy:

    BİR TEŞEKKÜR YETERLİ...!:cool::)
    R@B!SHE ve cleverkarr bunu beğendi.
  3. fenerb@hçelim

    fenerb@hçelim Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler:174:

Sayfayı Paylaş