Işık Üniversitesi Vakıf Üniversiteleri Arasında 11. Sırada

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Işık Üniversitesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Üniversitelerdeki girimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla hazırlanan ve 126 Üniversitenin değerlendirildiği "Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi" nde, Vakıf Üniversiteleriarasında 11. tüm üniversiteler içinde 32. sırada. TÜBİTAK'ın öncülüğünde hazırlanan "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklandı. Listedeki 50 üniversite arasındaIşık Üniversitesi yer aldı. "Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi", bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme olmak üzere toplam 5 boyuttan oluşuyor. Endeks belirlenirken öğretim üyesi 50'nin altında olan üniversiteler hesaplamaya dahil edilmediği için çalışma Türkiye'deki 168 üniversitenin 126'sını kapsıyor. - Son Dakika