İsrail'de Türk mallarına boykot...''Etmezsen Ederler''

Konu 'Bilgi Köşesi' bölümünde Özel Üye Ahmet tarafından paylaşıldı.

1. Özel Üye Ahmet

Özel Üye Ahmet Özel Üye Özel Üye

14 Eylül 2008

Yardım filosu krizinin ardından İsrail’in en büyük süpermarket zincirleri birbiri ardına Türk mallarını boykota başladı.

İsrail’de yayın yapan Kanal 10’un haberine göre, ülkenin en büyük ucuz market zinciri Rami Levy, Gazze’ye yardım konvoyundan sonra oluşan tepki nedeniyle artık Türk malları satmayacaklarını açıkladı.

Şirket, Türk mallarının çok daha ucuza gelmesine rağmen, İsrail’e düşman bir ülkenin mallarını satmanın ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.

İsrailli tüketicinin birkaç agorot (İsrail küçük para birimi) daha fazla ödeyerek boykotu destekleyeceğini öne süren şirket, bu boykotu popülizm amaçlı yapmadığını savundu.

Rami Levy’nin hemen ardından, ülkenin ikinci büyük marketler zinciri Mega da, Türkiye’den un ve makarna ithalatını durdurduğunu açıkladı. Mega, kendi markasıyla Türkiye’de un ve makarna ürettiriyordu.

Son olarak İsrail’in en büyük süpermarketler zinciri Supersol da, Rami Levy ve Mega’ya katılmayı düşündüklerini bildirdi. Şirket elindeki stoklar biter bitmek Türk mallarına karşı boykota başlamayı planladıklarını ve Türkiye’den gelen malların yerine başka bir ülkeden ithalat yapacaklarını duyurdu.

SENDİKALAR ÇAĞRI YAPMIŞTI

İsrail’deki sendikalar yaşanan gemi krizinin ardından, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin gösterdiği tepkiye karşılık tüm Türk mallarını boykot etme çağrısı yapmıştı. Sendika liderleri, işçilere verdikleri hediyeleri Türk malları arasından seçmeyeceklerini ifade etmişti. Bu harcamaların geçen yıl 2 milyar Yeni İsrail Şekeli (825 milyon TL) bulduğu belirtilmişti.

Sendikalar aldıkları boykot kararı kapsamında ayrıca, bir yıl süreyle işçilerini tatil için en çok tercih ettikleri Türkiye’ye göndermeyeceklerini açıklamıştı.

Haksız oldukları halde yine onlar boykot ettiler. Şunu düşünüyorlar bence Türkler Boykot edemezler bize muhtaçlar ama biz onlara muhtaç değiliz onlar olmazsa bızım için bir şey değişmez... YAZIK !... Ayrıca onlar ne güzel düşmanlarını biliyorlar....
    S. Moderatör Dilek bunu beğendi.