İsveç'te Artık Cuma Ezanı Okunacak

Konu 'Bilgi Köşesi' bölümünde Lethe tarafından paylaşıldı.

1. Lethe

Lethe Özel Üye Özel Üye

12 Nisan 2010

[​IMG]

İsveç'te belediye meclisi, ülkede ilk defa minareden ezan okunmasına onay verdi.

Başkent Stockholm'deki Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkılarıyla yaptırılmış olan Fittja Ulu Cami minaresinden artık Cuma günleri ezan okunabilecek.

Botkyrka Belediye Meclis üyelerinin yaptığı toplantıda ezan başvurusu gündeme konusu olurken, uzun süren tartışmaların sonrasında ülkede ilk defa minareden hoparlörle ezan okunması talebi kabul edildi.

Minareden ezan okunabilmesi amacıyla bölge sınırları içinde kalan emniyet müdürlüğünden de izin alınması gerektiğini bildiren Botkyrka İslam ve Kültür Derneği Başkanı İsmail Okur, ''Kurallar gereği ezan sesinin ulaşma mesafesi 1 ile 2 km arasında olması gerekiyor. Bu işlemlerin tamamlanması da mart ayı sonunu bulur. Yani camimizdeki din görevlimiz Mart ayı sonu gibi ilk ezanımızı okur'' açıklamalarında bulundu.

İsveç'te yaşayan yardımseverle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın katkılarıyla yaptırılan İsveç'in tek minareli camisi Fittja Ulu Cami'ye bölgedeki Müslümanların yanısıra, İsveçliler ve yabancıların da ilgi gösterdiği ifade edildi.