esneyu osnayu kasnayu kükreşür ıngraşu möngreşü tanglaşu mangraşur yaşnadı tuşnadı kişnedi okraşur yagmurın torın karın engreşür erüşdi akışdı örüşdi ügrişür kölerdi ilerdi yılırdı çergeşür saçıldı suçuldı açıldı yugruşur tizildi yazıldı özeldi adrışur Arkadaşlar bu yapılmıştı ancak çoğunda uyaklar belirtilmemiş bir de bizim edebiyat hocamız benzer sesleri kullanabiliyoruz demişti örneğin; ar-gurup tor-gurup ''guruplar redif-ar ve or-dan r ler değil a ve o sesleri benzer oldugundan ar uyak oluyor.Buna bağlı olarak bunu yapabilecek var mı?Ben yaptım ama emin değilim doğru mu diye... Eğer yapamazsanızda kafiye ve redifi nasıl ayırabilirim söyler misiniz? Edebiyatta bir kafiye ve rediflerimde sorun var gerisi iyi ama...
Redifler kelimeye gelen eklerde yer alır. Aynı görevde kullanılan eklerde ses farkı olsa da redif sayılır. Örnek: geldim gördüm -dim (-düm)= redif Her ikisi de aynı görevde olduğu için ses farkı (-i,-ü) dikkate alınmaz.
Teşekkür ederimKafiyenin kökte arandığını biliyordum ama yanlış hatırlıyor olabilirim diye telaşa kapılmıştım da Yaptıklaırmı kontrol ettirdim doğru yapmışsın dedi ama derste asıl sonuç belli olacak...