Karmaşık =/

Konu 'Matematik 11. Sınıf' bölümünde vulnerable tarafından paylaşıldı.

  1. vulnerable

    vulnerable Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    644
    Beğenileri:
    299
    Ödül Puanları:
    0

    1.Soru

    Z1= 9 - 2i
    Z2= -3-7i

    olduguna göre | Z1 - Z2| kaçtır ?

    Cevap : 13

    2.Soru

    Z1 = 1 - kök 3 i
    Z2= 4 - 3i

    olduguna göre | Z2 / Z1 | kaçtır ?

    Cevap : 5 / 2

    3.Soru

    Z1 eşleniği = 2-i
    Z2 = kök 2 - i

    olduguna göre | Z1.Z2 nin eşleniği | üstü 2 kaçtır ?

    Cevap : 15

    4.Soru

    Z1= 2+xi
    Z2= 5-i
    |Z1 + Z2| eşleniği = kök 50

    olduguna göre x gerçek sayısının alabileceği degerler toplamı kaçtır ?

    Cevap : 2

    5.Soru

    z+|z eşleniği | - | -2z| = 12i-8

    olduguna göre Re(z).İm(z) kaçtır?

    Cevap : 60

    6.Soru

    | ( 2 + kök 5 i ).( kök 7 + 3 . kök 2i) / 4-2 kök 5i |

    ifadesinin eşiti kaçtır ?

    Cevap : 5/2

    7.Soru

    Z nin eşleniği - 3 + i = i. z nin eşleniği - 4 + 3i

    olduguna göre z karmaşık sayısının eşiti =?

    Cevap : - 3-i /2
  2. Dreamer*

    Dreamer* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.550
    Beğenileri:
    1.971
    Ödül Puanları:
    0
    2.Soru

    Z1 = 1 - kök 3 i
    Z2= 4 - 3i

    olduguna göre | Z2 / Z1 | kaçtır ?

    Cevap : 5 / 2


    4-3i / 1- kök 3 i = ?

    Paydayı eşleniği ile çarpıyoruz.

    (4-3i) . (1+kök3 i ) / (1-kök3i ) . (1+kök 3i)

    = 4 + 4 kök3i - 3i - 3kök3 ikare /4

    = 4 + 4kök3i - 3i + 3kök 3 /4

    Ya köklerden kurtaramadım :/ Çözümün böyle olduğunu düşünüyorum ..
    Deva.mına sende bi bakıver :/
  3. vulnerable

    vulnerable Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    644
    Beğenileri:
    299
    Ödül Puanları:
    0
    Bende öyle yaptım ama sonunu getiremedim bi türlü :/
    Ya hiç olmuyor .. Ya da yanlış çıkıyorlar..
  4. Dreamer*

    Dreamer* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.550
    Beğenileri:
    1.971
    Ödül Puanları:
    0
    Bunlar ne zamana lazım Canım ?
    Şuan iyi değilim .. :eek: Başka bi zaman irdeleyerek baksam ?
  5. vulnerable

    vulnerable Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    644
    Beğenileri:
    299
    Ödül Puanları:
    0
    Hastasın Galiba.. Geçmiş olsun..

    Acil degil sorularım.. Sen dinlenmene bak canım (;
  6. Dreamer*

    Dreamer* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.550
    Beğenileri:
    1.971
    Ödül Puanları:
    0
    Sağol canım ..
    Akşama toparlanırsam gelir bakarım veya yarın ..
  7. Yasemen*

    Yasemen* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.209
    Beğenileri:
    826
    Ödül Puanları:
    0
    2.Soru

    Z1 = 1 - kök 3 i
    Z2= 4 - 3i

    olduguna göre | Z2 / Z1 | kaçtır ?

    Cevap : 5 / 2


    Ayrı ayrı modülünü alabilirsin :)

    | Z1 | = karekök içinde (1 karesi + kök 3 karesi ) = karekök içinde 4 = 2

    | Z2 | = karekök içinde ( 4 ün karesi + (-3) KARESİ = 5


    | Z2 / Z1 | = 5/2 ,
    vulnerable bunu beğendi.
  8. Yasemen*

    Yasemen* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.209
    Beğenileri:
    826
    Ödül Puanları:
    0
    .Soru

    Z1= 9 - 2i
    Z2= -3-7i

    olduguna göre | Z1 - Z2| kaçtır ?

    Cevap : 13


    öNCE Z1 DEN Z2 İ ÇIKARALIM.

    9-2İ - (-3-7İ) = 12-5İ

    mODÜLÜNÜ ALIRSAK 13 ÇIKAR.

    5 KARESİ + 12 NİN KARESİ = KÖK İÇİNDE 169 = 13,
    vulnerable bunu beğendi.
  9. Yasemen*

    Yasemen* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.209
    Beğenileri:
    826
    Ödül Puanları:
    0
    3.Soru

    Z1 eşleniği = 2-i
    Z2 = kök 2 - i

    olduguna göre | Z1.Z2 nin eşleniği | üstü 2 kaçtır ?

    Cevap : 15


    Yine ayrı ayrı modüllerini açacağız.

    z1 in modülü = Kök içinde [(2) karesi + (1) karesi ]= kök 5

    z2 eşleniğinin modülü = kök içinde [ (kök 2) nin karesi + (1) in karesi ] = kök 3


    kök 5. kök 3 = kök 15


    Bunun karesini soruyor 15 :)
    vulnerable bunu beğendi.
  10. Yasemen*

    Yasemen* Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.209
    Beğenileri:
    826
    Ödül Puanları:
    0
    4.Soru

    Z1= 2+xi
    Z2= 5-i
    |Z1 + Z2| eşleniği = kök 50

    olduguna göre x gerçek sayısının alabileceği degerler toplamı kaçtır ?

    Cevap : 2


    Eşleniği mutlak içine alabiliriz. Yani z1 +z2 nin eşleniğinin modülü nedir ? cinsine çevirebiliriz soruyu.

    z1 +z2 = 7 + (x-1) i

    eşleniği ;

    7 - (x-1) i


    modülü ;

    Kök içinde [ 7 inin karesi + (x-1) karesi ] = kök 50


    her tarafın karesini alırsak;


    49+ (x-1) karesi = 50

    (x-1) karesi = 1

    x= 0 veya x=2

    2+0 =2.
    vulnerable bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş