Kulağa tuhaf gelen ilginç yasalar.

Konu 'Bilgi Köşesi' bölümünde --su-- tarafından paylaşıldı.

1. --su--

--su-- Üye

25 Ekim 2008

Fransa’da domuza ‘Napolyon’ ismi vermek yasak’, ‘Florida’da pazar günleri paraşüte binen bekâr kadınlar hapse girebilir’, ‘Vermont’ta kadınlar takma diş takabilmek için kocalarından izin almalı’, ‘Britanya kıyılarında bulunan ölü balinanın başı krala, kuyruğu ve kemikleri ise kraliçeye ait olur’…

Kulağa tuhaf gelebilir, ama bunlar dünyanın farklı kentlerinde hâlâ geçerli olan yasalar. Dünyanın 25 ‘tuhaf’ yasasını derleyen İngiliz Times gazetesine göre, saçma yasalar konusunda başı ABD ve İngiltere çekiyor.
    Listenin ilk sırasında Britanya kıyılarında bulunan ölü balinanın kime ait olduğunu açıklayan yasa bulunuyor. Bunu, erkek doktorların kadınların jenital organlarına direkt bakmasının yasak olduğu, onun yerine doktorun organın aynadaki yansımasına bakarak muayene ettiği Bahreyn’deki yasa takip ediyor. Eskiden kalma bazı yasalar acımasızlıklarıyla dikkat çekiyor, mesela İngiltere’nin başkenti Londra’da vebalıların taksiye binmesi yasak. Taksilerin kuduz köpek ve cesetleri taşıması da yasadışı. York kentinde şehir surları içinde ok ve yay taşıyan İskoçları öldürmek yasal, Chester’da ise Gallerlilerin günışığından önce şehre girmeleri ve güneşin batmasından sonra şehirde kalmalarına izin verilmiyor.

Britanya’da üzerinde monarşiyi gösteren pulu ters yapıştırmak vatana ihanet olarak algılanıyor. Britanya, hamile kadınlar için cennet, hamilelerin istedikleri yerde işemelerine izin veriliyor, isterlerse polislerin kaskına bile işeyebiliyorlar. Londra Limanı’na giren kraliyet gemileri liman polisine bir fıçı rom vermek zorunda. Lancashire sahilinde ise sahiplerinin, köpeğinin havlaması için sahil polisinden izin alması gerekiyor.
  2. eliiff

eliiff Üye

7 Şubat 2009
    Türkiye'de evinize hırsız girdiğinde onu yatak odasında öldürürseniz suç sayılmıyor diğer odalarda öldürürseniz yada hırsıza zarar verirseniz suçlu oluyorsunuz. Buda ülkemizin bana ilginç gelen bir yasası.