Listedeki İsimler RTEÜ' de Göreve Başladı

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ağustos ayında alınacak isimleri de yazarak verdiği öğretim üyesi alımı ilanında ikinci skandal yaşandı. Rektörün istifa ettiği olay sonrası listedeki 2 ismin göreve başladığı ortaya çıktı.

Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) adına ağustos ayında Basın İlan Kurumu aracılığıyla bir gazeteye verilen ilanda Tıp, Mühendislik, Fen Edebiyat Fakültesi’ne 1’er, Su Ürünleri’ne 2 doçent, İlahiyat Fakültesi’ne ise bir Yard. Doç. alınacağı belirtilmişti.

Ancak ilanda kriterler yerine doğrudan alınacak akademisyenlerin isimleri yer almıştı. Örneğin Tıp Fakültesi için aranan öğretim üyesinin karşısında Ahmet Pergel ismi yer alıyordu. Pergel’in isminin yanında ise “Doçentliği alamadı, sorulacak” notu bulunuyordu. Yine Fen Edebiyat Fakültesi’ne alınacak öğretim üyesinin karşısında ise Murat Tomakin’in adı yer alıyordu. Tomakin’in isminin yanına ise “İzinli” notu düşülmüştü. Diğer isimler ise Mühendislik Fakültesi Can Coşkun, Su Ürünleri Fakültesi Sabri Bilgin, Su Ürünleri Fakültesi Huriye Karabulut ve İlahiyat Fakültesi Musa Balcı’ydı.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç’in haberine göre o isimlerden Sabri Bilgin ve Murat Tomakin’in her şeye rağmen görevlerine başladıkları tespit edildi.

‘HAK KAZANDILAR’

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sabri Bilgin ve Murat Tomakin hocalarımız doçent oldular ve kadrolarına atandılar. Ahmet Pergel hocamız da doçentlik için hak kazandı, ancak henüz atanmadı. İlanda ismi geçen Musa Balcı dışında diğer hocalarımız zaten üniversitemizdeydi. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Eğer atama yönetmeliğindeki şartlar varsa kadro verirsiniz. Tabii ki yanlış olan kriterler yerine ilanda isimlerin yer almasıydı.”

BALIK BAŞTAN KOKAR

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bu durumu ‘minareyi çalıp kılıfı hazırlamak’ olarak tanımladı. Nazlıaka şöyle konuştu: “ AKP üniversitelerin, özerk, bilimsel ve nesnel yapısını yok etmek için 12 Eylül’ün YÖK’üyle el ele vermiş çalışıyor. Bugüne kadar hiçbir ilanın kişiye özel olarak çıktığını görmedim. Demek ki işe göre adam değil, adama göre iş aranıyor. Bu usulsüzlüğün RTEÜ’de olması da zamanın ruhuna uygun oldu. Bir kez daha balık baştan kokmuştur. Bu kişiler bu kadrolara yerleştikten sonra meslektaşlarının yüzüne nasıl baktılar, ilanı nasıl içlerine sindirdiler, anlamam mümkün değil.”

Haberi Aldığım Kaynak: radikal