Maddenin Isı Değişimi

Konu 'Fen Bilgisi 4. Sınıf' bölümünde bn hatice tarafından paylaşıldı.

1. bn hatice

bn hatice Üye

10 Eylül 2008

arkadaşlar maddenin ısı etkisiyle değişimi konusu lazım kardeşime bulur musunuz? bugüne(8 kasım)
  2. bn hatice

bn hatice Üye

10 Eylül 2008
    HADİ AMA YAPIN BİRİNİZ ŞUNU
  3. 2αн!_∂3

2αн!_∂3 Özel Üye Özel Üye

8 Kasım 2007
    MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ: ISINMA-SOĞUMAHAVA DURUMUTelevizyonda gösterilen -5 °C havanın soğuk olacağını gösterir.ISI ALIŞVERİŞİSıcak bir su ile buzu karıştırdığımız zaman buz ısı alıp erirken, su ısı verip soğur.SICAK-SOĞUKSıcak günlerde ince kıyafetler giyerken soğuk günlerde üşümemek için kalın giyiniriz.SICAKLIK DEĞİŞİMİBuzun suya dönüşmesi için ısı verilmelidir,verilen ısı ile suyun sıcaklığı yükselir.ERİMEDondurmayı sıcak olan bir oda da bekletirsek ısınarak eridiğini görürüz.BUHARLAŞMA Isınan su hal değişimine uğrayıp buharlaşır.DONMAÇok soğuk günlerde suların ısı verip donduğunu görürüz.ISINMADolaptan yeni çıkan margarini bölmek oda da beklemiş margarini bölmekten daha zordur.YOĞUNLAŞMASoğuyan havadaki su buharı ısı verip yoğunlaşır. Böylece yağmur oluşur.SOĞUMAKüçükken içemediğimiz sıcak çaya annemizin soğuk su katmasıyla çayımızı daha rahat içmişizdir.

BunLaRı buLdum .Umarım işine yarar..
  4. 2αн!_∂3

2αн!_∂3 Özel Üye Özel Üye

8 Kasım 2007
  5. murat avcı

murat avcı Üye

14 Kasım 2008
    Madde önce katı sonra ısı alarak sıvı hale daha sonra gene ısı alarak gaz haline geçer.bu arada katı halde madde en düzenli haldedir,sıvı halde biraz daha düzensiz,en düzensiz hali ise gaz halidir.