MAtematik 30.soru İptal !

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Güleda tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Güleda

Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

10 Ocak 2009

ÖSYM, YGS’de matematik testindeki 30’uncu sorunun iptal edildiğini, tüm adayların bu soruya doğru yanıt verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapıldığını açıkladı. Ayrıca sınavda din kültürü yerine felsefe testini yanıtlayanların cevapları geçerli sayıldı.

9 gün sonra YGS sonuçlarını açıklayan ÖSYM, matematik testindeki 30’uncu sorunun iptal edildiğini bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada bu soruyu tüm adayların doğru yaptığının kabul edildiği belirtilerek, “Temel Matematik Testinde yer alan Temel Soru Kitapçığı 30’uncu sorusu ÖSYM Yönetim Kurulu’nun 29 Mart 2013 tarih ve 2013/07.02 sayılı kararı ile iptal edildi. Temel Matematik testinde en az bir işareti bulunan adayların 30’uncu soruya doğru yanıt verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapıldı” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, din kültürü ve ahlak bilgisi dersini almakla zorunlu olup yanlış bilgilendirmeden dolayı, sınavda din kültürü yerine felsefe yapan adayların sınavları da geçerli sayıldı.