MEB 4+4+4 ile ilgili anket yapmayı yasakladı

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Lethe tarafından paylaşıldı.

1. Lethe

Lethe Özel Üye Özel Üye

12 Nisan 2010

[​IMG]

Bakan 4+4+4 ile ilgili’kaos yok’ derken, kaosun ortaya çıkması engelleniyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 eğitim sisteminin kaosa dönüşeceği eleştirileri karşısında “Siz kaos hissettiniz mi? Eğitim başladıktan sonra buna dair bir belirti gördünüz mü? Görmediniz” derken, sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların sistemin aksayan yönlerini okullara gidip, öğretmenlerle araştırmasına yasak koydu. İl milli eğitim müdürlüklerinden okul yönetimlerine ve öğretmenlere gönderilen yazıda, “Anket, röportaj ve bilgilendirme gibi faaliyetlerin yapılmasına hiçbir şekilde müsaade edilmemesi ve gerekli önlemlerin alınması” istendi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin gündeme gelmesi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının, eğitim sendikalarının ve eğitimcilerin “Eğitimde yeni sistemle birlikte büyük bir kaos yaşanacağına” ilişkin eleştirilerine ekim ayında “Eğitim sisteminin büyük bir karmaşa içinde olacağına ilişkin bir algılama yaratılmak istendi. Ancak gelinen bu noktada siz öyle bir kaos, öyle bir kriz hissettiniz mi? Eğitim başladıktan sonra buna dair bir belirti gördünüz mü? Görmediniz” karşılığını vermişti. Ancak Dinçer’in bu açıklamalarından önce harekete geçen Eğitim-Sen ve Halkevleri gibi çok sayıda kuruluş; öğretmenlerle, velilerle röportaj yaparak okulların altyapı eksikliklerini yerinde belirleyerek sistemin aksayan tüm yönlerini ortaya koydu.

Sorumluluk müdürün

Dinçer, sistemde kaos yaşanmadığını, kaos eleştirilerinin sübjektif olduğunu belirtirken ve sendikaların rapor çalışmaları sürerken, il milli eğitim müdürlükleri tüm ilköğretim yönetimlerine ve öğretmenlerine “öğretmenlerin anketlere katılmasının ve röportaj vermesinin yasak olduğuna” ilişkin yazı gönderdi. Yazıda, “Çeşitli sivil toplum kuruluşları veya kişilerce anket, röportaj ve bilgilendirme gibi faaliyetler yapıldığına dair duyumlar alınmakta olup, onaysız hiçbir şekilde bu faaliyetlerin yapılmasına müsaade edilmemesi” talimatı verildi. Okul ve kurum personelinin uyarılmasının istendiği yazıya, “Okul idarelerince gerekli önlemlerin alınması ve konu ile ilgili her türlü sorumluluğun ilgili okul ve kurumlara ait olduğu” da eklendi.

Olumlu anket serbest!

Öte yandan yaşanan kaosu gözler önüne seren anket ve çalışmaları yasaklayan bakanlığın, olumlu belirlemelerde bulunması beklenen araştırmalara göz yumduğu da ortaya çıktı. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen, “12 ilde, 1200 ilk ve ortaöğretim öğretmeni ve 1200 veliyle yüz yüze anket” yaparak yeni eğitim sisteminin hem öğretmenler hem de veliler tarafından nasıl algılandığını araştırdı. Ayrıca Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi de 800 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile hizmet içi eğitimlerin niteliğine ilişkin olumlu belirlemelere ulaşan bir çalışma yaptı.

:)
    nar çiçegi123 ve Murat AKSOY bunu beğendi.
  2. baysedef

baysedef Üye

3 Nisan 2010
    Tek kelime ile saçma. Bu şekilde halkın fikirlerinin önemsenmediği "sizin düşüncelerinize ihtiyacımız yok bizim" gibi izlenim oluşturmaktan başka bir işe yaramıyor.
    nar çiçegi123 bunu beğendi.
  3. nar çiçegi123

nar çiçegi123 Forumdan Uzaklaştırıldı