Arkadaşlar eğitimin paradan daha önemli olduğunu kanıtlayan örnekler lazım![]()
Münazara
Konu 'Dil ve Anlatım 10. Sınıf' bölümünde irem ebru tarafından paylaşıldı.
2 sayfadan 1. sayfa
ilk başta Eğitim vardı Para yoktu.Parayı yoktan var demezsiniz.Fakat eğitim insanın kendini eğitmesi bile olabilir ki ilk başta da böyle başlıyor sonra nesilden nesile katlanarak artıyor. eğitimsiz bir insan parayı nasıl kullanacağını bilmez. nereye, nasıl, neden, ne zaman yatırım yapacağını bundan nasıl kar sağlayacağını planlayıp düşünemez. ancak eğitim almış, nitelikli kişi yoktanda parayı var edebilir. olmayanı bulur bunu pazarlar köşeyi dönebilir. aslında bunlar birbiriyle bağlantılı şeyler. eğitimli insan ülke kankınmasında parayı araç olarak kullanır. bence para kalkınma sürecinin uzun veya kısa sürmesini sağlar. çok paran varsa daha çabuk kalkınabilirsin. doğru bir eğitimle çok iyi yerler glinir halk cahil olmazsa başındakilerde cahil olmaz !!
neticede imkanları olan bir ülkeyse kalkınır ...
yani madeni var turizmi var toprağı bol jeopolitik vs önemi bol bulunduğu coğrafya petrol yollarında doğalgaz yollarında olan bir ülke gayet kalkınır iyi bir eğitimle !!
ha küba gibi imkanların çok geniş değilse ve düşmanın olan abd,ingiltere vs yaında duruyorsa eğitimle bir yere kadar kalkınırsın ...
dünyanın en iyi sağlık eğitimi kübada veriliyor ve uygulanıyor ...
hiçbir sağlık hizmeti paralı değil ..
eğitimi oldukça gelişmiş olsada yeni teknolojilerle dolu değil hayatları ...burda para devreye giriyor aslında abd,ingilte gibi baskı uygulayan ülkeler olmasa çok rahat gelişebilecek bir ülke ...
inşallah yardımcı olmuşumdur
irem ebru bunu beğendi.
Bence eğitim önemli eğitim olmazsa nasıl para kazanabilirsin.ülke içinde eğitim lazım eğitim öğretim görmeyen bir kişiyi işe alırlamı.o yüzden para ikinci sırada =) bu benim yorumum.
elyesa_qirl ve irem ebru bunu beğendi.
hemşeri çıktık![]()