Mustafa Armağan

Konu 'Tarihçiler' bölümünde gulhan tarafından paylaşıldı.

1. gulhan

gulhan Üye

14 Eylül 2008

Mustafa Armağan
    Mustafa Armağan, Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak Cizre'de doğdu (1961). İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamladı. İÜ Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra çeşitli yayınevlerinde editör olarak çalıştı. 1995-1996 arasında İzlenim dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü. Sosyal Bilimler Ansiklopedisi (Risale Yayınları, 4 cilt) ve Osmanlı Ansiklopedisi (Ağaç Yayıncılık, 7 cilt) adlı çalışmalarının yayın koordinatörlüklerinde bulundu. M. M. Şerif'in 4 ciltlik İslam Düşüncesi Tarihi adlı derlemesi (İnsan Yayınları, 1990-91) yayına hazırladı. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından iki defa ödüle layık görüldü: Batı Düşüncesinde Dönüm Noktası (F.Capra'dan tercüme, 1989) ve Şehir, ey Şehir (deneme, 1997). Telif kitapları olan Gelenek (1992), Gelenek ve Modernlik Arasında (1995), Şehir Asla Unutmaz (1996) ve Bursa Şehrengazi (1998) dışında derleme ve çeviri olarak çok sayıda kitabı bulunmaktadır. [Gazeteciler]] ve Yazarlar Vakfı'nda Yayın Bölümü yöneticisi olarak görev yapmakta, Samanyolu TV'nin yan kuruluşu olan Mehtap TV'de tarih ile ilgili bir program sunmakta.

Kitapları

* Gelenek (kitap) (1992)
    * Gelenek ve Modernlik Arasında (1995)
    * Şehir Asla Unutulmaz (1996)