Niş Modelleri 2013

Konu 'Ev ve Dekorasyon' bölümünde Lethe tarafından paylaşıldı.

1. Lethe

Lethe Özel Üye Özel Üye

12 Nisan 2010

Niş nedir, gibi bir soruya tam olarak cevap veremeyebilir çoğu kimse. Peki, nedir bu niş dedikleri? Niş denilen uygulama oldukça eski bir tarihi olan ve yüzyıllardır uygulanan bir yöntemdir. Bu taktik karşımıza çok sık bir şekilde çıkmasa bile, eski zamanlarda evlerde de kullanılan bir teknikti. Duvarlara uygulanan ve duvarlarda ekstra bölmeler oluşturan bir uygulamadır, niş uygulaması. İlginçtir ki son zamanlarda tekrar kullanılmaya başlandı ve ev dekorasyonu için kullanılan yeni bir akım, yeni bir moda oldu.

Duvar niş modelleri denilen bu uygulamalar evin görsel açıdan daha güzel ve estetik durmasını sağlamaktadır. Duvar niş modelleri aslında yalancı kolondur. Eve şıklık ve derinlik katması en önemli yönüdür. Bu yöntemin sadece salonda uygulanabilir olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bahsettiğimiz yöntem evde bulunan hemen her odada uygulanabilir. Duvar niş modelleri ister yatak odasında, ister banyoda ve eğer isterseniz çocuk odasında dahi uygulama alanı bulabilir. Kısacası nişin kullanım alanı oldukça geniştir. Oturma odası, çocuk odası gibi salona göre küçük sayılan odalarda uygulanması odaların daraltılması anl***** geleceği düşünülebilir; aksine bu yöntem uygulama alanı bulan mekanları genişletip, fazladan kullanım alanı meydana getirmektedir.

[​IMG]

Özlem bunu beğendi.