Öğretmenler 30 Ekim'de Bir Saat Atatürk ve Cumhuriyet'i Anlatacak

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Ak Parti iktidarının bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin, 30 Ekim 2012 Salı günü ülke genelinde tüm okullarda bir ders saatinde Atatürk'ü ve cumhuriyeti anlatacaklarını bildirdi Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Ak Parti iktidarının bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin, 30 Ekim 2012 Salı günü ülke genelinde tüm okullarda bir ders saatinde Atatürk'ü ve cumhuriyeti anlatacaklarını bildirdi.

Demir yazılı açıklamasında öğretmenlerin cumhuriyetin değerlerini, niteliklerini öğrencilere öğretme zorunluluğu bulunduğunu belirterek, "Çünkü halk çocuklarının "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' yetişebilmesi için Başöğretmenimiz Atatürk, öğretmenleri görevlendirmiştir. Anayasa ve yasa gereği bu sorumluluğun sahibi olan Milli Eğitim Bakanlığı ise bugün bırakın Atatürk'ü ve cumhuriyeti öğretmeyi adeta cumhuriyete ve Atatürk'e saldırının merkezi haline gelmiştir" dedi.

Ak Parti'nin, iktidara geldiği 2002 yılından beri Atatürk ilke ve devrimleri üzerinde yükselen laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmayı hedeflediğini savunan Demir, "Bu doğrultuda yapılan düzenlemelerle, milli eğitim sistemimizin temelini oluşturan Tevhid-i Tedrisat Yasası, Atatürk ilke ve devrimleri, Anayasanın değişmez hükümleri, milli eğitim sisteminden dışlanmaktadır" iddiasında bulundu.

Veli Demir, Atatürkçü eğitim anlayışını tüzüğüne açıkça yazan Eğitim-İş'in ilke ve amaçları doğrultusunda Atatürk'ü ve cumhuriyeti öğretmeye ve savunmaya devam edeceğini kaydetti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir, bu amaçla Ak Parti iktidarının "bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etme girişimlerine karşı" Eğitim-İş üyesi öğretmenlerin 30 Ekim Salı günü ülke genelinde tüm okullarda bir ders saatinde Atatürk'ü ve cumhuriyeti anlatacaklarını bildirdi. Demir, " "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' emrini Atatürk'ten alan biz öğretmenler, sorumluluğumuzun bilinciyle ulusumuzun varoluş gerekçeleri olan cumhuriyeti ve Atatürk'ü öğretmeye devam edeceğiz" dedi. - Ankara