Öğretmenler Kimliklerini Bakanlık Bahçesine Attı

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenleyen Eğitim-Sen üyeleri, öğretmen kimliklerini bakanlığın bahçesine attı.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi'nde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, 'Öğretmenler, itibarsızlaştırmaya, 4+4+4 sürgünlerine ve ücret kayıplarına karşı, mesleğine ve onuruna sahip çıkıyor' pankartı açtı. Kortej oluşturan grup üyeleri, buradan MEB'e yürüdü. Yürüyüş sırasında çeşitli sloganlar atan göstericiler, Atatürk Bulvarı'nın bir şeridini de trafiğe kapattı.

MEB'in bahçesinde toplanan grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez yaptı. Sönmez, seslerinin duyulması ve taleplerinin dikkate alınması için alanlara indiklerini belirtti. Sönmez, öğretmenlerin yılda sadece bir kez hatırlanmaması gerektiğini kaydetti. Sönmez, "Öğretmenlik mesleği açısından uluslar arası anlamda kutlanan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olmasına karşın, 12 Eylül sonrasında ilan edilen '24 Kasım Öğretmenler Günü' bugüne kadar öğretmenlerin en temel sorunlarının bile gündeme gelmediği 'resmi bir gün' olarak görülmüştür." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından eyleme katılan öğretmenler kimliklerini bakanlığın bahçesine attı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, grubun kısa süreli oturma eylemi yapmasının ardından olaysız bir şekilde son buldu.
    Moderatör Sümeyye ve Murat AKSOY bunu beğendi.
  2. Murat AKSOY

Murat AKSOY Türkçe Sevdalısı Özel Üye

25 Ekim 2007
    Eğitimin "güç" olmadığı bir toplumda öğretmen güçlü olamaz.
    Moderatör Barış bunu beğendi.