Öğretmenlere Ek Gelir İmkanı

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Toгgαи tarafından paylaşıldı.

1. Toгgαи

Toгgαи Özel Üye Özel Üye

25 Ekim 2007

Mevcut kanunlar çerçevesinde normalde bir öğretmen ticari hüviyete sahip bir iş yapamıyor. Hal böyleyken , MEB’den öğretmenlere ek iş imkanı denebilecek bir haber geldi. Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenleri sevindiren bir haber geldi. Çalışmaya göre öğretmenler artık şunu yaparak ek ücret alabilecek.

Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip ve Talim Terbiye Kurulu Üyesi Hüseyin Şirin, TRT Haber’de katıldığı ‘Gündem’ programında Mustafa Pınar’ın sorularını cevapladı.

Öğretmenler ek gelir imkanı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu, öğretmenlere ek gelir sağlayacak bir çalışma başlattı. Bu çalışmaya göre öğretmenler artık kitap incelemesi yaparak ek ücret alabilecekler. Başvurular ise Talim Terbiye Kurulunun internet sitesinden yapılabilecek.

Öğretmenler böyle bir işe ne kadar ilgi gösterir bilinmez ama, bu haberin kamuoyunda öğretmene bakış açısını biraz daha kötüleştireceğini biliyoruz.