Okul Müdürleri Okul Sütü Konusunda Bilgilendirildi

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Batman'daki okulların müdürleri, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başında başlayacak olan 'Okul Sütü Programı' konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

50. Yıl İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Fırat, ilçelerin şube müdürleri ve merkez ile merkeze bağlı köylerde bulunan anaokulu ve ilkokul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Fırat bilgilendirme toplantısının başında yaptığı kısa açıklamada bilgilendirme toplantısında verilecek olan bilgilerin önemine dikkat çekti.

Bilgilendirme toplantısında okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanlarından eğitimi alan öğretmenler okul müdürlerine süt dağıtılmadan önce, süt dağıtımı sırasında ve süt içildikten sonra okullarda yapılacak uygulamalar hakkında slayt gösterisi eşliğinde bilgi verildi.

Okul Sütü programı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Okul sütü programı özel okullar da dahil olmak üzere anasınıfları ile ilkokul 1.,2.,3. ve 4. sınıf öğrencilerini kapsıyor. 2. Dönem başında başlayacak süt dağıtım çalışmaları paralelinde, çocukları düzenli süt içmeye özendirmek ve doğru beslenmeye teşvik etmek üzere eğitici etkinlikler de düzenlenecek. Öğretmenler ve ebeveynler için de çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığının nasıl kazandırılabileceğine ilişkin eğitim çalışmaları, Okul sütü programı boyunca sürecektir." dedi.

Alıntı