Onur Akın.

Konu 'Sanatçılar' bölümünde Hera. tarafından paylaşıldı.

  1. Hera.

    Hera. Kuşlara takılıp gidiyor aklım. Yönetici Moderatör

    Katılım:
    11 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.610
    Beğenileri:
    806
    Ödül Puanları:
    113
    Yer:
    Eskişehir.

    6 Mart 1967, Ahlat
    Türk özgün müzik sanatçısıdır.

    Hayatı

    6 Mart 1967'de Bitlis'in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi. Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin altıncı ve son çocuğudur. Babasının tayini nedeniyle 3 aylıkken İstanbul'un Beykoz ilçesinde yaşamaya başladı. İlkokul eğitimini Paşabahçe İlköğretim Okulu'nda, ortaokul eğitimini Paşabahçe Ortaöğretim Okulu'nda ve lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

    Kariyeri
    1987 yılında kurduğu Grup Baran'ın ilk albümü Yediveren 1989'da dinleyiciyle buluşmuştur. Vedat Türkali'nin 1944 yılında yazdığı "Bekle Bizi İstanbul" adlı şiiri besteleyip yorumlamıştır. 1991'de Grup Baran'ın ikinci ve son albümü olan Kuytuda Başak yayınlandı. 1991'den sonra solo albümlerine devam etti. Başlarda hırçın şarkılar söylerken, şarkıları aşk şarkılarına doğru yön değiştirdi.

    Cumhuriyet Halk Partisi'ne seçim şarkıları yaparak katkıda bulunmuştur.

    Diskografi

    1989 – Yediveren (Grup Baran)
    1991 – Kuytuda Başak (Grup Baran)
    1993 – Seni İstanbul Yapmalı
    1995 – Nereye Ey Güzel İnsanlar
    1997 – Aşk Bize Küstü
    1999 – Asi ve Mavi
    2000 – Ey Hayat
    2002 – Seni Aşka Yazmalı
    2003 – Firari
    2005 – Memleket İsterim
    2007 – Yüreklere Yazılanlar
    2009 – Mor Bir Hüzün

    [​IMG]
  2. Hera.

    Hera. Kuşlara takılıp gidiyor aklım. Yönetici Moderatör

    Katılım:
    11 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.610
    Beğenileri:
    806
    Ödül Puanları:
    113
    Yer:
    Eskişehir.
    [FLASH]http://www.youtube.com/v/eb5yI5r3P7c?version=3&hl=tr_TR[/FLASH]​

Sayfayı Paylaş