Osmanlı Türkçesi Dersleri Kurban Bayramından Sonra Başlıyor

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye'de açılan Osmanlı Türkçesi dersleri Kurban Bayramından sonra tekrar başlıyor.

Osmanlı Türkçesi Kursları Bursa'da Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik, Karacabey, Yenişehir ve Orhangazi ilçelerinde açılacak. Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi Mustafa Topöz, ücretsiz olan Osmanlı Türkçesi kurslarına başvuruları almaya başladıklarını belirterek, "1 Kasım tarihine kadar başvurular devam edecek. Başvuru yapacak vatandaşlarımız

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

adresinden, kendilerine yakın İlçe Halk Eğitim Merkezlerinden veya 221 00 80 nolu telefondan başvurularını yapabilirler. İnternet sitemizden başvuru yapacak vatandaşlar, ders görmek istedikleri ilçeyi seçtiklerinde o ilçede açılan tüm kurs seçeneklerini görebilecek ve kendilerine uygun olan sınıfa başvurularını yapabilecekler" dedi.

Haziran dönemindeki kurslarda bin 74 kursiyerin başvuruda bulunduğunu ifade eden Topöz, "586'sı sertifika almaya hak kazanmıştı. Yeni başlayacak kasım dönemi kurslarında ise hedefimiz 2 bin başvuru. Şu ana kadar 900 civarında başvuru almış bulunuyoruz ve başvurular hızla devam ediyor. Osmanlı Türkçesi kurslarına vatandaşlarımızdan ciddi talep var. Bu talepleri karşılamak bizim boynumuzun borcu. Bu ciddiyetle hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.

- Haberler