Php ile basit üyelik sistemi yapımı

Konu 'Bilişim Teknolojileri' bölümünde (¯` ¤♥N!$@♥¤ ´¯) tarafından paylaşıldı.

  1. (¯` ¤♥N!$@♥¤ ´¯)

    (¯` ¤♥N!$@♥¤ ´¯) Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    738
    Beğenileri:
    404
    Ödül Puanları:
    0

    Şimdi Bize Neler Gerekli? Mantık şu:
    1-) Üyelerin Kayıtlarının Tutulduğu bir Database...
    Tabikide Biz MySQL Kullanacaz...
    2-) Buradaki Gibi bir Database Bağlantı Dosyamız..
    3-) Üyeler'in kaydolması için Kayıt Formu
    4-) Üyelerin Hesaplarına giriş yapabilmesi için giriş formu
    5-) Tabikide Bir index...


    Başlayalım...

    İlk Önce Bize Gerekli Olan SQL'umuzu oluşturalım...
    Kod:

    CREATE TABLE uye (
    id smallint(6) NOT NULL auto_increment,
    ad varchar(20) NOT NULL default '',
    kullaniciadi varchar(20) NOT NULL default '',
    sifre varchar(20) NOT NULL default '',
    email varchar(20) NOT NULL default '',
    hakkimda text NOT NULL,
    PRIMARY KEY (id)
    ) TYPE=MyISAM;



    INSERT INTO uye VALUES (1, 'Çağrı', 'Çağrı', '12345', '

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır ', 'Scriptimizin 1.Üyesi');

    Yukarda Gördüklerinizi Biraz Açıklayayım...
    "CREATE TABLE" ile tablolarımızı phpmyadminde oluşturduk...
    id=üye numarası,ad=üye adı,kullanici adi=üyenin kullanıcı adı vsvsvs bilgileri database'imizde tutmamıza yarayacak tablolar..

    Database'imizi oluşturduk,tabi siz istediğiniz kadar özellik ekleyebilirsiniz...ama üyelik formunda (bkz.üyelik formu,aşağıda) değişiklik yapmanız gerek...

    Şimdi,bu SQL'u PHP dosyalarımıza bağlamamız gerek,ki birazdan kullanacağımız sorgular çalışsın... bunun içinde bir db_ayar.php dosyası yapalım... ve içine buradaki anlattığım sistem gibi SQL'a bağlanalım...

    db_ayar.php dosyamızı bir metin editörü ile açın...
    ve Şu kodları yerleştirin...
    Kod:

    <?php
    $host = "localhost";
    $mysqladi = "mysql_kullaniciadi";
    $mysqlsifre ="mysql_sifreniz";
    $db = "veritabani_adi";
    @mysql_connect ("$host", "$mysqladi", "$mysqlsifre") or die ("MySql Baglantisinda Hata");
    @mysql_select_db ("$db") or die ("Üye Veritabanina Baglanilamadi");
    ?>

    Bu dosyamızı diğer PHP dosyalarımıza include ederek SQL ile bağlantıyı kurmuş olacağız..
    Bir Üyelik Formu oluşturalım
    Kod:

    <html>

    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
    <title>Yeni Üye Kaydı</title>
    </head>

    <body>
    <center>
    <table border="1" cellspacing="1" style="border:1.5pt solid #0000FF;" width="28%" id="AutoNumber1" height="2" fpstyle="6,011111100">
    <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="18" style="border-bottom:1.5pt solid black; font-weight: bold; color: white; background-color: #000000; border-left-style:none; border-right-style:none; border-top-style:none">
    <p align="center"><b><font color="#0000FF" face="Verdana">Üye Kaydı</font></b></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">Adı</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver"><form action="kayit_tamamla.php" method="post"> <input type="text" name="ad" id="ad" size="20"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    Üye Adı</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver"> <input type="text" name="kullaniciadi" id="kullaniciadi" size="20"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="50%" height="1" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p align="left">Şifre</td>
    <td width="50%" height="1" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <input type="password" name="sifre" id="sifre" size="20"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    E-Posta</td>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <input type="text" name="posta" id="posta" size="20"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    Hakkımda</td>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p>
    <textarea rows="7" name="hakkimda" cols="20"></textarea></p>
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p align="center"><input type="submit" value="Gönder" name="B1"></form></td>
    </tr>
    </table>
    </center>
    </body>

    </html>

    Üye Kayıt Formunu Oluşturduk...Yukardaki kodlarda kaydolmak isteyen üyeye;
    Adını,Şifresini,Epostasını ve Basit bir Hakkında textbox'larıyla doldurmasını istedik....
    Tabi bunu sadece html kodlarıyla yaptık...şimdi bu kodları alın ve kayit.php diye bir dosya oluşturup içine yapıştırın...Kaydolmak isteyen kişileri bu sayfaya yönlendireceksiniz...örn:

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    gibi..

    Daha kayıt olma işlemimiz bitmedi.
    Formu oluşturduk...Ama SQL'a Kayıt etmedik
    kayıt etmek için:
    PHP'yi kullanarak bu Formdaki bilgileri database'imize kayde****m...
    Şimdi kayit_tamamla.php adlı bir dosya oluşturalım.
    form=action ile formdaki bilgilerimizi kayit_tamamla.php ye gönderdik..ve şimdi kullanacağımız bu kodlarla o bilgileri database'e yazacağız...
    işte kayit_tamamla.php için gerekli kodlar:
    Kod:

    <?php

    $ad = $_POST['ad'];
    $kullaniciadi = $_POST['kullaniciadi'];
    $sifre = $_POST['sifre'];
    $posta = $_POST['posta'];

    if(empty($ad)){
    echo("<center><b>Adınızı Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
    }elseif(empty($kullaniciadi)){
    echo("<center><b>Kullanıcı Adınızı Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
    }elseif(empty($sifre)){
    echo("<center><b>Şifrenizi Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
    }elseif(empty($posta)){
    echo("<center><b>E-Postanızı Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
    }else{
    include("db_ayar.php");
    $sql = "insert into uye (ad, kullaniciadi, sifre, email, hakkimda)
    values ('$ad', '$kullaniciadi', '$sifre', '$posta', '$hakkimda')";
    $kayit = mysql_query($sql);
    }
    if (isset ($kayit)){
    echo "Üye Kaydınız Yapılmıştır";
    }
    else {
    echo "Kayıt Başarısız

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır adresinden iletişime geçin";
    }
    ?>
    yeler Sisteme Nasıl Giriş Yapacak?
    Bunun için Bir Form Sayfası Daha Oluşturalım ve ismini giris.php verelim...giris.php nin içine şu kodları yerleştirin:
    Kod:

    <html>

    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
    <title>Üye Girişi</title>
    </head>

    <body>
    <center>
    <?php
    if (!$hata =="") {
    echo "<font face=\"verdana\" size=\"2\" color=\"#800000\"><b>Giriş Sırasında Hata Oluştu</b><br>";
    echo "Şifre veya Kullanıcı Adı Yanlış. Tekrar Deneyin<br>";
    }
    ?>
    </center>
    <center>
    <form action="giris_tamamla.php" method="post">
    <table border="1" cellspacing="1" style="border:1.5pt solid #0000FF; " width="28%" id="AutoNumber1" height="2" fpstyle="6,011111100">
    <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="18" style="border-bottom:1.5pt solid black; font-weight: bold; color: white; background-color: #000000; border-left-style:none; border-right-style:none; border-top-style:none">
    <p align="center"><b><font color="#0000FF" face="Verdana">Üye Girişi</font></b></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">Üye Adı</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver"> <input type="text" name="kullaniciadi" size="20"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">Şifre</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver"> <input type="password" name="sifre" size="20"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="1" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p align="center"><input type="submit" value="Gönder"></td>
    </tr>
    </table>
    </form>
    </center>
    </body>

    </html>

    Bu Formda üyemizde Kullanıcı Adını ve Şifresini Yazmasını istedik...ve Gönder butonuna bastığında giris_tamamla.php dosyasına gitmesini sağladık...

    Yukardaki Formdaki bilgileri Db mize Göre Sorgulayıp üyenin girişini sağlayacak veya reddecek bir giris_tamamla.php dosyası yapalım şimdi...aşağıdaki kodları giris_tamamla.php dosyası oluşturup içine yapıştırın...
    Kod:

    <?php

    $kullaniciadi = $_POST['kullaniciadi'];
    $sifre = $_POST['sifre'];


    if ((!$kullaniciadi =="") and (!$sifre =="")) {
    include("db_ayar.php");
    $sql = "select * from uye where kullaniciadi='$kullaniciadi' and sifre='$sifre' ";
    $kontrol = mysql_query($sql);
    $kayitsayisi = mysql_num_rows($kontrol);
    if ($kayitsayisi == "0") {
    header ("Location: giris.php?hata=yes");
    } else {
    $kontrol_ok = mysql_fetch_array($kontrol);
    setcookie ("kullanici", "$kontrol_ok[kullaniciadi]");
    header ("Location: uye_panel.php");
    }
    }
    else {
    header ("Location: giris.php?hata=yes");
    }
    ?>

    Şimdi O üye_panel.php sayfasına gelelim..
    Aşağıdaki Koddan Farkı Bi kodda kullanabilirsiniz
    Kod:

    <?php
    if (isset($_REQUEST["kullanici"])) {
    include("ayar.php");
    $sql = ("select * from uye");
    }
    else {
    header ("Location: uyari.html");
    }
    ?>
    <a href="cikis.php">Çıkış
    <? echo $_REQUEST["kullanici"]; ?>
    <html>
    <head>
    <title>BİSMİLLAH</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
    </head>
    <body>
    <table border="0" width="80%">
    <tr>
    <center>
    <h1>Üye Girişi Yaptığınız İçin Bu Sayfaya Ulaşabiliyorsunuz</h1>
    </center>
    </tr>
    </table>
    </body>

    Birileri bu Sayfaya izinsiz girmeye çalıştı diyelim...yukarda kullandığımız
    Kod:

    <?php
    if (isset($_REQUEST["kullanici"])) {
    include("db_ayar.php");
    $sql = ("select * from uye");
    }
    else {
    header ("Location: uyari.html");
    }
    ?>

    bir uyari.html sayfası oluşturalım ve karşılacakları sayfayı hazırlayalım...herhangi bir html sayfası olabilir,sadece içeriğinde kayıt olmadan bu sayfaya girecek olan kişilere uyarı mahiyetinde bir sayfa olsun... ben aşağıdaki gibi bişey yaptım...
    Kod:

    <html>

    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
    <title>Dersler.Org</title>
    </head>

    <body>

    <p> </p>
    <p align="center"><font color="#800000"><b>ÜYELERİMİZE ÖZEL SAYFAYA ULAŞMAYA
    ÇALIŞIYORSUNUZ!!!</b></font></p>
    <p align="center"><font color="#800000"><b>
    <a href="giris.php" style="text-decoration: none">GİRİŞ YAPIN</a></b></font></p>
    <p align="center"><font color="#800000"><b>YADA</b></font></p>
    <p align="center"><font color="#800000"><b>
    <a href="kayit.php" style="text-decoration: none">KAYIT OLUN</a></b></font></p>

    </body>

    </html>


    sisteme üye olan kişiler nasıl Çıkış Yapacaklar?
    Kod:

    <?php
    setcookie ("kullanici", "", time() - 360000);
    header ("Location: index.php");
    ?>

    bu kodlarıda cikis.php olarak bir dosyaya kaydedin..
    böylece üyeleriniz cikis.php dosyasını kullanarak çıkış yapabilir...
    Bu anlatımımı kullanarak,hazırlamış olduğunuz html sayfalarına bilr üyelik bölümü ekleyebilirsiniz...formları php olarak yaptınız (örn: kayit.php,giris.php) ama form sayfalarını html yapsanızda farkeden bişey olmayacaktır.


    Alıntıdır
    Red bunu beğendi.
  2. Ahu Meriç

    Ahu Meriç Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    çiçekli bitkilerde üreme büyüme gelişme ile ilgili bişey bulamadım lütfen bana yarsımcı olurmusunuz :(
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Ekim 2010
  3. Ahu Meriç

    Ahu Meriç Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Çiçekli Bitkilerde Üreme
    ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME
    Çevremizde gördüğümüz güzel çiçekler bulunduğu bitkinin üreme organıdır.Çiçek yapısında dişi ve erkek üreme organını bulundurur.Çiçeğin yapısı aşağıda verilmiştir.Bölümlerini siz renklendiriniz.

    ÇİÇEĞİN KISIMLARI;
    1-ÇİÇEK SAPI---->Çiçeği bitkinin gövdesine bağlayan kısımdır.
    2-ÇİÇEK TABLASI---->Çanak yaprak ,taç yaprak ,erkek ve dişi organların üzerine dizildiği kısımdır.
    3-ÇANAK YAPRAK---->Çiçek tomurcuk halindeyken tomurcuğu dış etkenlerden korur.
    4-TAÇ YAPRAK---->Çiçeğin renkli yapraklarıdır.Canlı renkleri ve aromalı kokuları ile birçok hayvanı çiçeğe çeker,böylece tozlaşmaya yardımcı olur.
    5-ERKEK ORGAN---->Bir çiçekte çok sayıda erkek organ bulunabilir. İki bölümden oluşur. Bunlar sapçık ve başçıktır. Sapçık bölümü, başçık bölümünü çiçeğe bağlar. Başçık bölümü dört kesecikten oluşur. Bu keseciklere, polen (çiçek tozu) keseleri de denir. Polen çiçekteki erkek üreme hücreleridir. Polenler olgunlaşınca polen keseleri patlar ve olgunlaşmış polenler çevreye yayılır.
    6-DİŞİ ORGAN----> Çiçeğin en iç bölümünde bulunur. Kaba bir sürahiye benzer. Dişi organ, dişicik tepesi, dişicik borusu ve yumurtalıktan oluşur. Dişicik tepesi nemli ve yapışkan durumdadır. Polenler dişicik tepesine yapışarak burada çimlenir. Dişicik tepesi ile yumurtalık arasındaki bölüme ise dişicik borusu denir. Dişicik borusu çimlenen polenin yumurtaya ulaşmasını sağlar. Yumurtalık ise en alttaki şişkin bölümdür. Burada yumurta hücresi bulunur.Yumurtalık kısmında bir veya birkaç tane tohum taslağı bulunur.

    TOZLAŞMA---->Polenlerin rüzgar ,hayvanlar ve su aracılığı ile dişi üreme organının tepeciğine taşınmasına tozlaşma denir.Polenler tepeciğe yapıştıktan sonra polen içindeki erkek üreme hücrelerinden biri yumurtalığa doğru polen tüpünü oluşturur.Diğer erkek ürem hücresi polen tüpünden ilerleyerek yumurtalık içindeki dişi üreme hücresine ulaşır.Burada dişi ve erkek üreme hücreleri birleşerek zigotu oluşturur.Bu olaya DÖLLENME denir.Döllenme sonrasında TOHUM TASLAĞI gelişerek ,TOHUM u oluşturur.
    :) beğendinmi ahu meriç
  4. Red

    Red Forumdan Uzaklaştırıldı

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    816
    Beğenileri:
    1.033
    Ödül Puanları:
    0
    bunla çiçeklerde üremenin ne alakasi var la:D
  5. Moderatör Muhammet

    Moderatör Muhammet Muhammet Dilmaç Yönetici Moderatör

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    828
    Beğenileri:
    565
    Ödül Puanları:
    93
    Yer:
    Karabük
    Furkan katılıyorum ne alaka ya :D

    Bu arada bunu yapmak için appserv gibi db oluşturan programlara ihtiyaç var not olarak düşseydin iyi olurdu.

Sayfayı Paylaş