polinomlar test

Konu 'Matematik 10. Sınıf' bölümünde seda_00 tarafından paylaşıldı.

  1. seda_00

    seda_00 Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    1

    POLİNOMLAR

    1. P(x) = (a-1)x2+(b-2)x+2c-6 polinomu sıfır polinom ise a+b+c=?

    A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8


    2. mx3-(2m++n)x2+2p-n=nx3+6x2- 4p ise p değeri kaçtır

    A) -1/2 B) -1/3 C) 1/2 D) 1 E) 2




    3. P(x) = 3x3 - 4x2 + 2x + m polinomu x-1 ile kalansız bölündüğüne göre m kaçtır?

    A) 1 B) 2 C) -1 D) -2 E) -3



    4. P(x) = x2 - 2x - 1 olduğuna göre P(x)+P(-x) toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) x2+2x-1 B) 2x2-2 C) 2x2+2x D) 2x2-1 E) 2x2



    5. P(x) polinomunun x-2 ile bölümünden kalan 12, bölüm ise Q(x) tir. Q(x) polinomunun da x+1 ile bölümünden kalan 3, bölüm K(x) tir. Buna göre P(x) polinomu x2 - x - 2 polinomuna bölündüğünde kalan ne olur?

    A) 3x+12 B) 3x-12 C) 3x+6 D) 12x-3 E) 3x-9



    6. P(x-2)/Q(x) = x2 + x - 3 eşitliği veriliyor. Q(x) polinomunun x-3 ile bölümünden kalan 1 ise P(x) polinomunun katsayıları toplamı kaçtır?

    A) 9 B) 10 C) 11 D) 12 E) -3




    7. P(x) = 2.P(x-1) + 4 ve P(1) = 3 ise P(x) in x-3 ile bölümünden kalan kaçtır?

    A) 10 B) 12 C) 16 D) 20 E) 24


    8. P(x+1) = x2 - 5x - 3 çok terimlisi veriliyor.
    P(2x-3) polinomunun x+2 ile bölümünden kalan kaçtır?

    A) -4 B) -3 C) 11 D) 63 E) 101



    9. P(x) = x3 - 4x2 + ax + b polinomunun x2 - 3x ile bölümünden kalan 3x-2 dir. Buna göre a.b kaçtır?

    A) -12 B) -8 C) -5 D) 6 E) 12



    10. Bir P(x) polinomu x3 - x + 3 ile bölünürse, bölüm
    x4 + x3 - 6 , kalan x2 - x + 11 olmaktadır. Bu polinom x ile bölünürse, kalan kaç olur?

    A) -15 B) -13 C) -7 D) 3 E) 5


    11. P(x)=(2x2-3x+1).Q(x)+x-2 ifadesinde P(x) in x-2 ile bölümünden kalan 12 ise Q(x) in x-2 ile bölümünden kalan kaçtır?
    A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5


    12. x2 = x-1 ise x6 aşağıdakilerden hangisine eşittir?

    A) x3+1 B) x3-1 C) x+1 D) -1 E) 1

    13. P(x) = x3.(m+1)x+2n-1 polinomunun x2-1 ile tam bölünebilmesi için (m,n) ikilisi, aşağıdakilerden hangisi
    olur?

    A) (0,1/2) B) (1,-1) C) (2,1) D) (-2,1/2) E) (-1,1/2)



    14. P(3-x) = (2x2-x).Q(2-x)+x-1 veriliyor. Q(x) polinomunun sabit terimi -2 ise P(x) polinomunun katsayılar toplamı nedir?

    A) 10 B) -11 C) -10 D) 11 E) -12


    15.Bir P(x) polinomu için 2P(-x) - 3P(x) = 2x + 3 ise, P(x) polinomunun x-2 ye bölümünden kalan nedir?

    A) -7/3 B) 15/2 C) 17/3 D) -19/5 E) -21/4



    16. P(x) = 2x2m-1 + (m+1)x3 + x - 2 polinomu 4. dereceden ise, polinomun katsayılar toplamı nedir?

    A) 6,5 B) 6 C) 5,5 D) 5 E) 4,5




    17. P(x+2) = (x+3).Q(x+1) + 4 eşitliği veriliyor. Buna göre P(x) polinomunun (x+1) ile bölümünden kalan nedir?

    A) -2 B) 4 C) -3 D) -1 E) 2



    18. (x2 + x + 2).(x2 + bx + 3) işlemi yapılıp düzenlenince bir terim 8x2 olduğuna göre b nedir?

    A) 7 B) 6 C) 5 D) 4 E) 3


    19. P(x) = x(x-3)+1 ve Q(x)= (x-1)2 polinomları veriliyor.2P(x)-Q(x)=?

    A) x2- 4x+1 B) x2+4x-1 C) x2-2x-1 D) x2- 4x
    E) x2+4x+1



    20. P(x) = ax3 + bx+3 polinomu(x-2)ile tam bölünüyor.(x+1) ile bölümünden ise 5 kalıyor. b kaçtır?

    A) -15/4 B) -9/4 C) 3/2 D) 3/16 E) 1/4



    21) P(x)=2x4-mx3- 4m polinomunun x+2 ile tam bölünebiliyorsa m kaçtır

    A) 4 B) 2 C) -1 D) -4 E) -8


    22) P(x)= 3x4-2ax2-3x+2b-a polinomunun sabit terimi 4 ve katsayılar toplamı 8 ise a değeri kaçtır

    A) -2 B) -1 C) 0 D) 1 E) 2



    23) P(3x-1)= x4-kx3+x2-1 olmak üzere P(2)=3 ise k kaçtır?
    A) -2 B) -1 C) 0 D) 1 E) 2


    24) P(x)= 3x2-2x2a-1+3b-2 polinomu 3. dereceden bir polinom ve sabit terimi 4 ise a+b kaçtır?

    A) 0 B) 1 C) 2 D) 3 E) 4


    25) P(x+3)-P(x+1)=4x+10 ve p(2)=6 ise p(8)=?

    A) 60 B) 66 C) 72 D) 78 E) 81



    1-C 2-B 3-C 4-E 5-C 6-A 7-E 8-E 9-A 10-C 11-D 12-E 13-A 14-D 15-D 16-E 17-B 18-E 19-A 20-C 21-E 22-C 23-A 24-E 25-C
    ( x lerin yanındaki rakamları üs olarak alın arkadaşlar örn x2 ise x üssü 2 die alın)
    lowersgrief, a_y_t_ü_l ve anatolya bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş